Botoşani: O fată de 12 ani s-a înecat într-un iaz din satul Buhăceni

Botoşani: O fată de 12 ani s-a înecat într-un iaz din satul Buhăceni
Foto: Pixabay

O fetiță de 12 ani s-a înecat într-un iaz din satul Buhăceni, comuna botoșăneană Trușești. O altă copilă a încercat să o salveze, dar nu a reușit și a alergat în sat să cheme ajutoare. Pompierii au intervenit cât de repede au putut și au găsit-o la o adâncime de circa doi metri în locul în care se înecase. Fetița a fost transportată la spital.

O fată de 12 ani din județul Botoșani s-a înecat într-un iaz

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a transmis că fata de 12 ani se juca împreună cu mai mulți prieteni pe imașul din apropierea iazului.

„La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celalalt și pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La cca. zece metri de mal a dispărut sub ape. Una dintre fetele care o însoțeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reușit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare”, au scris reprezentanții ISU Botoșani, pe Facebook.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au ajuns la fața locului. În mai puțin de 20 de minute, ei au găsit fetița la o adâncime de circa doi metri.

Au intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și unul de terapie intensivă mobilă SMURD. Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetița să fie transportată la spital pentru investigații suplimentare.

În acest context, specialiștii de la ISU Botoșani vin cu câteva recomandări:

  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • alegeți locurile special amenajate pentru înot;
  • nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
  • nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.
Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare