Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă: Romgaz nu va mai furniza gaze pentru ELCEN care nu va mai putea distribui agent termic (VIDEO)

Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă: Romgaz nu va mai furniza gaze pentru ELCEN care nu va mai putea distribui agent termic (VIDEO)

Bucureştenii rămân fără apă caldă începând de astăzi. Romgaz nu va mai furniza gaze naturale către ELCEN. Iar dacă Romgaz nu mai furnizează gaze, Electrocentrale Bucureşti nu mai poate distribui apă caldă şi căldură. Compania ELCEN a anunţat că nu îşi mai poate onora nicio obligaţie contractuală şi a cerut intrarea în insolvenţă.

"ELCEN ne-a comunicat că nu-şi mai poate onora obligaţiile contractuale începând cu data de 27 septembrie 2016. Clauzele contractuale în vigoare şi experienţa din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz să întrerupă furnizarea de gaze naturale începând cu acesta dată până în momentul în care se vor identifica soluţii şi măsuri care vor putea permite ELCEN să acţioneze în conformitate cu contractele semnate cu Romgaz" arată un comunicat dat de cei de la Romgaz.

Decizia anunţată de distribuitorul de gaze vine la doar câteva zile după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dădea asigurări că bucureştenii vor avea şi apă caldă şi căldură.

"Bucureștenii vor avea și căldură și apă caldă, și acum apă caldă și căldură la iarnă. În momentul în care cele două entități economice intră într-o procedură de redresare economică cu plan de restructurare luni vor merge împreună la instanță și vor depune dosarele de insolvență fluxul economic va merge la fel ca înainte și pentru cetățeni cât și pentru angajați. Dacă nu se intra în insolvență, era un risc major ca populația să aibă de suferit" declara primarul general.

Sorin Chiriță, director RADET, a precizat pentru Știrile B1TV că el speră să nu se ajungă la situația în care să nu fie agent termic, și el speră că va exista un dialog pentru a se putea rezolva neînțelegirile între instituțiile statului.

"Nu pot să cred că 2 instituții de stat care au responsabilitate pentru stat nu se pot înțelege la masa dialogului" a declarat Sorin Chiriță. "Am convingerea că bucureștenii vor avea apă caldă, dar nu vreau să spun eu un lucru și altcineva să faca eforturi să nu se întâmple, cred că totuși dialogul și responsabilitatea sunt cuvinte care ar trebui să circule azi, nu amenințări, înțeleg punctul de vedere al Romgaz și e normal sunt furnizori de gaz și orice furnizor vrea banii la timp, asigurări și cred că ELCEN azi asta va face" a mai precizat directorul RADET.

Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă: Romgaz nu va mai furniza gaze pentru ELCEN care nu va mai putea distribui agent termic

#DIRECT_ONE_mdzni0#

Ultima oră
18:18 - Peste 200 de localități din România au o rata de infectare cu COVID-19 mai mare de trei la mia de locuitori
18:04 - CS Hunedoara a oprit vânzarea biletelor la meciul de cupă cu FCSB din cauza pandemiei: „Nu este vina noastră că numărul de cazuri COVID-19 este, din nefericire, din nou în creștere”
17:47 - Francezii primesc o nouă lovitură. Emmanuel Marcon, reacție tranșantă după decizia Elveției de a cumpăra F-35 în detrimentul Rafale
17:38 - Cum reinventează Tesla ștergătoarele de parbriz. Se încheie era modelelor de metal și cauciuc
17:20 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
17:06 - Elena Merișoreanu, mărturii impresionante din spital, bolnavă de COVID-19: Nu știu cum fac față medicii (VIDEO)
16:53 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, la cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Demiterea mea, o decizie strict politică. Până la mine, comisarii au lucrat sub presiune politică
16:46 - Specie de insectă nou descoperită în România, numită după Simona Halep. Reacția sportivei
16:40 - Marcel Ciolacu: În România Normală a lui Iohannis și Cîțu, românii sunt iar pedepsiți pentru ca liberalii să-și rezolve războiul pentru putere
16:26 - Candidații pentru Baroul București solicită reluarea examenului. Aceștia spun că proba scrisă s-a desfășurat în zgomot de drifturi și muzică