București: Cinci bărbați au fost reținuți după ce au vândut dispozitive de skimming

București: Cinci bărbați au fost reținuți după ce au vândut dispozitive de skimming
Foto: europol.europa.eu

Procurorii DIICOT au pus sub control judiciar cinci bărbați din Capitală după ce, în ultimele șase luni ar fi confecționat mai multe dispozitive de skimming pe care le-ar fi vândut cu 10.000 euro bucata, au afirmat surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit acestora, liderul grupării era Dragoş Mocică, acesta fiind ajutat de Viorel Mandache, Constantin Şogârdea şi fraţii Claudiu şi Ionuţ Dimancea.

Anchetatorii susțin că cei cinci suspecţi cunoşteau infractori specializaţi în furturi de pe carduri bancare, care îi ajutau să îşi găsească clienţi.

„Conform probelor administrate în cauză pe parcursul a şase luni, faţă de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au deţinut instrumentele şi tehnica necesară confecţionării dispozitivelor de skimming şi că au confecţionat astfel de dispozitive”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Pentru a verifica dacă funcţionează corect, dispozitivele erau testate la ATM-uri din Bucureşti, atât înainte de a fi scoase la vânzare, cât şi în faţa viitorilor cumpărători.

Poliţiştii şi procurorii au descins marţi, la zece adrese din Capitală, folosite de membrii grupării, de unde au fost ridicate laptopuri, hard disk-uri, telefoane mobile, carduri bancare şi carduri de fidelitate.

Cei cinci sunt cercetaţi sub control judiciar pentru de iniţiere, constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.