București: Femeie urmărită și lăsată fără 25.000 de lei de două individe. Victima a fost atacată în lift. Ce au descoperit polițiștii (VIDEO)

București: Femeie urmărită și lăsată fără 25.000 de lei de două individe. Victima a fost atacată în lift. Ce au descoperit polițiștii (VIDEO)
Captură Video B1 TV

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost reţinută de poliţişti după ce ar fi furat 25.000 de lei de la o persoană pe care o urmărise de la o unitate bancară de unde scosese banii. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Complicea sa ar fi fugit deja din țară.

Femeie tâlhărită în lift

Cercetările au început pe 25 iulie, la Secția 8, în urma unei plângeri. O femeie de 69 de ani a reclamat faptul că două individe necunoscute i-au furat din geantă 25.000 de lei, în timp ce se aflau în liftul blocului.

„În fapt, în dimineaţa de 25 iulie, persoana vătămată a efectuat mai multe retrageri în valoare totală de 25.000 lei de la o unitate bancară din Sectorul 2. Din cercetări, s-a stabilit că aceasta ar fi fost urmărită de către cele două femei, atât în incinta unităţii bancare, cât şi după retragerea banilor, iar când a ajuns în liftul blocului una dintre bănuite i-ar fi acoperit geanta, iar cealaltă i-ar fi sustras suma de 25.000 lei”, a transmis Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, într-un comunicat.

Hoațele au antecedente

Victima le-a spus polițiștilor că femeile au insistat să urce cu ea în lift, chiar dacă ea le-a cerut să-l ia pe următorul deoarece spațiul e prea mic pentru trei persoane. Una dintre femei avea la ea o cutie de care s-a folosit pentru a sustrage banii. Cum a ajuns acasă, victima și-a dat seama că nu mai are banii și a sunat la Poliție.

Joi, agenții au făcut o percheziție în casa femeii de 43 de ani, cea care a sustras suma de bani. Ea a fost dusă apoi la audieri.

„Femeia de 43 de ani, cunoscută cu preocupări de natură infracţională, a fost reţinută, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală. Prejudiciul a fost recuperat în integralitate”, se mai arată în comunicat.

Surse citate de reporterul B1 TV Ana Micu afirmă că femeia cealaltă, condamnată și ea în trecut pentru furt, ar fi plecat deja din țară.

Cercetările continuă, infracțiunea fiind de furt calificat.

Urmăriți B1TV.ro și pe