Căldura va fi repornită în Timișoara pentru o săptămână. Colterm a găsit un furnizor temporar de gaze

Căldura va fi repornită în Timișoara pentru o săptămână. Colterm a găsit un furnizor temporar de gaze
Foto: Pixabay.com

Primăria municipiului Timișoara anunță că a găsit o soluție temporară pentru criza legată de furnizarea căldurii.  OMV Petrom va furniza de urgență gaze către Colterm, pentru a permite furnizarea căldurii în următoarea săptămână. Va fi pornit doar CET Sud, cu un consum minim de gaz.

Soluție temporară în criza căldurii sistate la Timișoara

„Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal.
Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Anunțul ministrului Energiei

La rândul său, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că s-a reuşit găsirea unei soluţii provizorii pentru asigurarea pentru o săptămână a încălzirii municipiului Timişoara.

„Vreau să anunţ că astăzi am reuşit să găsim o soluţie, provizorie, e adevărat, pentru încălzirea municipiului Timişoara pentru încă o săptămână”, a spus Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de aprobare a OUG privind compensarea creşterii preţurilor la energie, scrie Agerpres.

El a făcut un apel la municipalitate să rezolve în continuare această problemă

„Sper şi fac apel la municipalitate să rezolve odată problema aceasta. Când a fost introdusă compania în insolvenţă trebuia să gândească ce se întâmplă cu acest lucru. Noi am reuşit astăzi, împreună, să găsim o soluţie, dar trebuie să gândească şi de unde facem rost de finanţare”, a adăugat Popescu.

Pe de altă parte, Guvernul interimar nu poate interveni pentru a oferi un ajutor din rezerva de stat . De asemenea, încălzirea spitalelor prin intermediul energiei electrice nu ar fi o soluție pentru că ar putea duce la noi tragedii.
Urmăriți B1TV.ro și pe