Canalul Bâstroe, din nou închis după o scufundarea parțială a unei pilotine

Canalul Bâstroe, din nou închis după o scufundarea parțială a unei pilotine

În această dimineață, la orele 11.25, compania ucraineană „Delta Lotsman” a anunțat ca pilotina „ORLYK” a explodat după ce a atins un dispozitiv necunoscut. 

Nava s-a scufundat parțial în urma exploziei. Nu au existat victime.

Conform UkrInform.Net, incidentul s-ar fi petrecut chiar la intrare pe Canalul Bâstroe iar cele șase persoane aflate la bordul pilotinei au fost salvate de o navă ucraineană de intervenție rapidă „SAR 01.”

„O pilotină a fost distrusă la intrare pe Canalul Bâstroe, în urma coliziunii cu un dispozitiv exploziv necunoscut. Echipajul a fost salvat de o ambarcațiune a Gărzii Maritime ucrainene” a raportat Comandamentul Operațional de Sud ucrainean, pe pagina de Facebook.

Canalul Bâstroe a fost închis după explozia recentă

Cel mai probabil, după opinia militarilor ucrainieni, pilotina ar fi lovit o mină marină desprinsă din barajul de protecție al regiunii Odessa.

O altă navă a explodat în luna iulie, în aceleași condiții, la gurile Dunării. Atunci, a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Zona este de interes pentru traficul maritim fluvial și maritim în contextul crizei transportului de cereale al Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe