Când ar putea fi permise nunțile și botezurile. Anunțul premierului Florin Cîțu

Când ar putea fi permise nunțile și botezurile. Anunțul premierului Florin Cîțu
Foto: Florin Cîțu / Facebook

După mai bine de un an și jumătate de restricții, românii așteaptă cu interes reluarea activităților obișnuite. Revenirea la normalînsă, ce presupune inclusiv participarea la nunți și botezuri, depinde de succesul campaniei de vaccinare, atenționează premierul Florin Cîțu.

Evenimentele private, printre care se numără și nunțile, respectiv botezurile, ar putea fi reluate din luna iunie, dacă România va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

„Am avut discuții cu organizatorii de evenimente, la Cluj și la București m-am întâlnit cu organizatorii. Toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a declarat Cîțu.

Întrebat punctual, când vor putea fi reluate petrecerile private, premierul a răspuns: „Când ne vom vaccina”.

În cazul în care Guvernul nu va reuși să vaccineze 5 milioane de români, restricțiile nu vor fi ridicate, a menționat Cîțu.

Stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, au fost administrate peste 5 milioane de doze la aproape 3,5 milioane de persoane.

Dintre persoanele vaccinate, aproape 1,5 milioaneau primit o doză şi aproximativ 2 milioane pe cea de-a doua. În jur de 10% din populaţie este în acest moment vaccinată cu ambele doze.

Urmăriți B1TV.ro și pe