Capii grupării interlope Giulești, reținuți și trimiși la Tribunalul Vâlcea

Capii grupării interlope Giulești, reținuți și trimiși la Tribunalul Vâlcea
Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Liderii grupării mafiote Giulești, Dumitru Păncescu, zis „Miki”,  și Adrian Stancu, zis „Mituş”, precum și locotenenții acestora, Claudiu Marius Fieraru și Dorinel Ionel Lăzărică, au fost reținuți, marți, pentru 24 de ore de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii au solicitat Tribunalului Vâlcea arestarea preventivă a acestora.

Parchetul a anunțat, marți, că a emis mandate de reținere pe numele celor patru, relatează Mediafax.

Procurorii îi acuză pe Dumitru Păncescu și Adrian Stancu de două tâlhării, tentativă de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Claudiu Marius Fieraru este acuzat de trei fapte de tâlhărie, tentativă de tâlhărie, tentativă de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor iar Dorinel Ionel Lăzărică de complicitate la tentativă de tâlhărie.

Membrii grupării vor fi prezentați Tribunalului Vâlcea cu propunere de arest preventiv, pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor interlopii erau specializați în furtuldin bancomate și au activat în mai multe județe.

Potrivit surselor judiciare între aprilie și noiembrie 2010, bărbații au pătruns cu cagule pe față în incinta mai multor societăți comerciale și agenții bancare de unde au sustras sume de bani între 30.000 și 160.000 de lei, din ATM-urile montate în spațiile respective.

Cei patru au mai sustras și diferite alte bunuri cum ar fi telefoane mobile, o unitate de calculator dar și pistoalele agenților de pază, pe care i-au deposedat de acestea prin violență.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend