Capitala a depășit pragul de 5.000 de infectări cu coronavirus. 3 cazuri, raportate chiar la DSP București / Situație tot mai îngrijorătoare în Brașov și Argeș

Capitala a depășit pragul de 5.000 de infectări cu coronavirus. 3 cazuri, raportate chiar la DSP București /  Situație tot mai îngrijorătoare în Brașov și Argeș
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bucureștiul a depășit, sâmbătă, pragul de 5.000 de infectări cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, de la debutul epidemiei, 5.094 de persoane au fost testate pozitiv în Capitală, 118 dintre ele numai în ultima zi. De altfel, aici au fost confirmate cele mai multe cazuri din întreaga țară în acest ultim interval de 24 de ore. Trei dintre cazurile recent confirmate sunt chiar în Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Pe lângă cele 118, alte 60 de persoane au fost reconfirmate pozitiv în urma retestării. Și în județele Brașov și Argeș evoluția epidemie de coronavirus este îngrijorătoare.

Bucureștiul are cele mai multe cazuri de coronavirus – Peste 5.000

Din cele 43.678 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei, 5.094 se află în București, arată cele mai recente date oficiale, prezentate, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, din cele 1.284 de îmbolnăviri raportate în ultima zi, 118 sunt în Capitală.
Distinct de cazurile nou confirmate, 502 persoane au fost reconfirmate pozitiv în urma retestărilor, iar 60 dintre ele sunt în București.

Trei dintre cazurile recent depistate sunt chiar în Direcția de Sănătăte Publică București.

O angajată a instituției, medic, a fost testată pozitiv luni, iar ancheta epidemiologică declanșată apoi a scos la ivează încă două contaminări.

Autoritățile au anunțat că aceste două persoane nu au simptome, se află în izolare la domiciliu încă de luni, iar în cursul acestei zile vor fi internate.

În clădirea în care se află sediul DSP Bucureşti au fost făcute operaţiuni de dezinfecţie şi nebulizare.

Cât despre primul caz raportat în instituție, medicul respectiv a început să se simtă rău încă de vineri, a fost confirmat luni, iar în acest interval a stat acasă. Întrebat joi despre această situație, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și-a arătat nemulțimirea că nu fusese informat încă de la început: „N-a fost o comunicare, nu că a fost o comunicare deficitară”.

Evoluție alarmantă a cazurilor de COVID-19 și în Brașov și Argeș

43.678 de infectări și 2.165 decese este bilanțul epidemiei de coronavirus prezentat, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică. 1.284 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore și 15 de pacienți COVID-19 au murit.

De la debutul epidemiei, cele mai multe infectări au fost raportate în București (5094), Suceava (4397), Brașov (2673), Argeș (2580) iar cele mai puține în Satu Mare (92).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (118), Argeș (108) și Prahova (108), iar cele mai puține în Ialomița (8), Botoșani (6), Satu Mare (5) și Tulcea (3).

Cele mai multe reconfirmări s-au înregistrat în București (60), Argeș (49) și Brașov (37).

Situația a devenit îngrijorătoare mai ales în Brașov și Argeș, unde boala se răspândește tot mai agresiv.

2.673 de cazuri COVID-19 sunt în acest moment în Brașov, asta însemnând că rata de infectare e de 4.87 la mia de locuitori.

Iar în Argeș sunt înregistrate 2.580 de infectări – 4.21 la mia de locuitori. 12 localități din acest județ sunt monitorizate în vederea unei posibile instituiri a carantinei. Localitățile Crizbav și Teliu din județul Brașov sunt și ele în atenția autorităților.

În carantină sunt deja satul Cartojani, din județul Giurgiu, și comuna Gornet din Prahova. În ambele localități a fost depășită cota de 3 cazuri la mia de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe