Capitala ar putea să aibă un nou „Centru Vechi”: Lucrările de reamenajare ar urma să înceapă de anul viitor

Capitala ar putea să aibă un nou „Centru Vechi”: Lucrările de reamenajare ar urma să înceapă de anul viitor
Capitala ar putea să aibă un nou „Centru Vechi”: Lucrările de reamenajare ar urma să înceapă de anul viitor. Sursa Foto: Primăria Sectorului 2

Bucureștenii ar putea să aibă încă un Centru Vechi. Este vorba despre un proiect al Primăriei Sectorului 2 ce presupune tranformarea zonei de peste drum de Centrul Istoric într-un nou punct turistic al Bucureștiului.

Autoritățile promit că vor fi amenajate mai multe spații verzi, piste de biciclete și piațete.

Bucureștenii ar putea să aibă un nou Centru Vechi în Sectorul 2

În prezent, Primăria Sectorului 2 poartă discuții cu Primăria Sectorului 3 pentru dezvoltarea unui nou „Centru Vechi”, peste drum de cel actual. Zona ar viza, în primul rând, străzile Hristo Botev, Calea Călărașilor, Sfântul Ștefan și bulevardul Carol. Se dorește creșterea spațiilor pietonale de trei ori și a zonelor verzi de cinci ori.

Mare parte dintre străzile sufocate în prezent de mașini vor fi transformate în spații pietonale după ce vor fi construite noi parcări.

De asemenea, în locul mașinilor parcate și pe o parte și pe alta a străzilor, ar trebuie să apară o zonă pietonală, plină de verdeață. Piațetele gândite în proiect vor fi construite lângă Biserica Sfinților, dar și pe străzile Sfântul Ștefan și Mântuleasa.

Scopul studiului făcut de Banca Mondială a fost să ne dea o direcție și niste principii de intervenție în aceste zone. Ar fi vorba de a crește spațiul pietonal, nu de a desființa total traficul auto. Este una din intenții, să creăm zone unde se pot realiza terase”, a transmis Andrei Panaitescu, consilier local Sector 2, initiator proiect, potrivit Digi24.

Proiectul urmează să fie discutat cu cei care locuiesc în zonă

– „Ar fi excelent. Este o zonă frumoasă, bine poziționată. Dar ce facem cu atâtea mașini? Unde le parcăm?”

– „E o zonă pietonală necesară, e plin de mașini aici. Iar spațiile verzi sunt împrejmuite cu gard, ceea ce nu le face deschise. Cu mașinile o sa fie probleme, dar dacă deschizi măcar spațiile, se mai aerisește zona”.

– „Mai bine să fie zonă liniștită. Nu o să aibă clienți ăștia aici, pentru că sunt numai oameni bătrâni”.

– „Noi mai avem o vârstă, dar tineretul vine cu zgomot și cu muzică de asta electronică care pe noi nu prea ne interesează și ne deranjează”.

Începem să lucrăm pe această viziune începând cu anul viitor, deci cu 2023. E de spus că proiectul crește numărul de locuri de parcare cu mai mult de 100% pentru că le sistematizează. Însă, vom scădea suprafața de spațiu carosabil”, a  declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:16 - Vladimir Putin: Rusia e gata să-și înarmeze aliații din Africa, America Latină și Asia cu cele mai moderne tipuri de arme, folosite deja de mai multe ori în lupte reale
16:10 - Adrian Negrescu: Românii vor să meargă în vacanțe pe litoral, dar ai nevoie de infrastructură și de servicii. Oamenii vor să simtă că banii pe care îi dau la 3-4 stele se traduc în servicii de calitate (VIDEO)
16:08 - Efectele crizei din Rusia: moldovenii şi cetăţenii altor regiuni ex-sovietice părăsesc Rusia cu zecile de mii
15:53 - Vitali Klitschko spune că a fost amenințat de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski: „Am fost și rămân ceățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”
15:37 - Specialiştii militari de la ISW: Putin are două priorităţi în războiul deschis Ucrainei
15:26 - Liberala milionară de la Ministerul Digitalizării. Oana Babagiu are 11 locuințe, dintre care două în Spania, și e asociată la un coafor din Londra, promovat în țară de Ana-Maria Prodan. Legătura cu Rareș Bogdan
15:14 - (UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
15:04 - Patrick Mouratoglou, după victoria Simonei Halep de la Toronto: „Nu am mai văzut niciodată o națiune care își susține atât de tare campioana, peste tot în lume”
14:47 - Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”
14:37 - 2.254 de cazuri noi de COVID-19, la circa 9.000 de teste efectuate / Rată de infectare de 7,67 în București