Care este topul celor mai căutate destinații de vacanță în această toamnă, în România

Care este topul celor mai căutate destinații de vacanță în această toamnă, în România
Foto: Pixabay.

După finalul sezonului estival, românii se orientează în această perioadă pentru a-și găsi oferte de city-break-uri, iar mulți optează pentru destinații din Ardeal sau de la munte. Sibiul, de exemplu, se află și el în topul căutărilor din această toamnă, aflându-se printre destinațiile preferate ale turiștilor.

La începutul lunii octombrie, românii programează deja minivacanțe pentru această toamnă, fie că iau în calcul să își petreacă doar un week-end sau chiar mai multe zile departe de casă.

Printre destinațiile alese pentru această toamnă se află stațiunile muntoase sau stațiunile balneare, potrivit oradesibiu.ro.

Care este topul celor mai căutate destinații de vacanță în această toamnă

PotrivitTravelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unitățile de cazare din orașele mari din România.

Chiar și așa, există o scădere de aproape 50 de procente în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie, observându-se o diferență comparativ cu lunile de vară. Vestea bună însă este că s-a înregistrat o creștere a numărului de înnoptări în septembrie 2022 față de aceeași lună din anii 2021 și 2019, mai scrie sursa citată.

În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile orașe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost făcute în stațiunile balneare.

În topul celor mai căutate orașe pentru această perioadă a lunii se află Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov.

În ceea ce privește prețurile, în luna septembrie s-a înregistrat o creștere a acestora cu 17%. Spre exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce anul trecut prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe