Cât costă cozonacul de Paște în anul 2023 / Ce bani vor scoate din buzunar românii în perioada următoare

Cât costă cozonacul de Paște în anul 2023 / Ce bani vor scoate din buzunar românii în perioada următoare
sursă foto: captură YT

Perioada Paștelui se apropie, iar românii încep să își facă lista de cumpărături, pentru a fi siguri că nu le va lipsi nimic de pe masă în zi de sărbătoare.

Chiar dacă unii pregătesc cozonacul în casă, alții vor să economisească timp, așa că îl iau deja preparat, de la patiserii sau cofetării.

Prețurile au cunoscut creșteri semnificative în toate sectoarele, așa că prețul cozonacului nu face excepție.

Cât costă cozonacul pentre masa de Paște

În Iași, spre exemplu, cofetarii și patiserii susțin că au crescut costurile de producție, însă, chiar și așa, vor păstra prețurile la același nivel cu anul precedent.

Așadar, prețul pentru un kilogram de cozonac, în 2023, poate varia de la 90 la 150 de lei.

„Păstrăm prețurile de anul trecut, chiar dacă toate costurile au crescut substanțial. Vrem să oferim posibilitatea tuturor clienților care se bucură de calitatea produselor. Folosim materii prime profesionale, de cea mai bună calitate. Produsele sunt făcute într-un laborator autorizat. Cozonacii sunt fără chimicale, frământați cu unt, cu ingrediente de calitate.

Nu recomand ca aceste produse care sunt sensibile să fie achiziționate de oriunde, pentru că văd că grupurile de pe Facebook abundă de astfel de produse, mai scumpe, care sunt făcute acasă, ci doar din locații autorizate. Noi suntem flexibili în privința compoziției, cantității. Costurile sunt de 90 de lei pentru kilogramul de pască cu ciocolată, smântână sau brânză, dar și cozonacul”, susține Gabriela Ilie, fondatorul unei cofetării din Iași, potrivit bzi.ro.

În funcție de gramaj, prețul unui cozonac poate varia între 150 și 200 de lei.

Se așteaptă un număr ridicat de comenzi la cozonac pentru anul 2023

Cofetarii și patiserii se așteaptă ca și în acest an numărul comenzilor să fie unul ridicat, așa cum a fost și anul precedent.

„La noi a crescut cererea anul trecut, comparativ cu 2021. Sperăm că va fi la fel ca anul trecut. Prețul pentru un kilogram de cozonac este de 100 de lei. Într-adevăr, costurile au crescut, cu producția, foarte mult. Noi nu am mai avut perioade așa de grele, ca acum, din cauza cheltuielilor mari, dar nici nu vrem să ne pierdem clienții, de aceea nu vom mări prețurile”, a adăugat un cofetar din Iași, potrivit sursei citate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:26 - Câți iubiți are Ana Morodan: „De ce să am unul, când pot avea cinci” / Dezvăluiri despre viața amoroasă a „Contesei Digitale”
19:26 - Fotbalist suspendat doi ani pentru dopaj cu o substanță similară celei găsite în corpul Simonei Halep
19:23 - Ce etnie are, de fapt, Carmen Tănase / Detaliul pe care nu multă lume îl știe despre celebra actriță: „Sunt cumva o corcitură”
19:01 - Eugen Tomac (PMP), după o discuție cu fermierii români ajunși la Bruxelles: „I-am solicitat președintei Comisiei Europene alocarea a 100 de milioane de euro pentru a-i sprijini cu adevărat” (FOTO)
18:53 - Șocul trăit de o amnezică: ”E îngrozitor, logodnicul meu e obligat să-mi amintească cine e!”
18:52 - Amenzi uriașe pentru românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor
18:43 - Un copil de 2 ani a fost găsit singur pe stradă de un echipaj de poliție / A fost sesizată Protecţia Copilului
18:33 - Lecție de viață predată la un semafor din Capitală / O bucureșteancă s-a emoționat până la lacrimi de gestul unui cerșetor care a primit 50 de lei
18:32 - Șeful Comitetului Internațional Olimpic: Reacţiile negative la reprimirea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii sunt deplorabile. De ce aceste guverne nu au aceeaşi poziţie faţă de celelalte 70 de războaie și conflicte din lume?
18:18 - Evan Gershkovici, primul jurnalist american arestat în Rusia pentru spionaj de la Războiul Rece încoace