Burgerul de urs se găsește în Brașov și a făcut furori în rândul curioșilor. Cu toate acestea, prețul său este pe măsură, iar cei care vor să îl încerce trebuie să scoată o sumă considerabilă de bani din buzunar. În plus, el se vinde în ediție limitată.
Burgerul de urs a fost introdus recent într-un meniul al unui restaurant se sub Tâmpa, iar în ciuda prețului mare, cererea este și ea ridicată, conform Cancan.
Preparatul este unic în Europa și curioșii se întrec să îl încerce. Prima oară când a fost gustat preparatul a fost de Revelion.
Burgerul are 450 de grame și costă 200 de lei. Doritorii trebuie să aibă în vedere că el se vinde în ediție limitată.
„Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa. Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe.
Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 i-am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol. Preparatul acesta e cel mai cerut, dar e în cantitate limitată. Burgerii de urs s-au vândut foarte bine, în ultimele două zile. Dacă se va continua în ritmul acesta cu comenzile, în trei-patru luni se vor termina. Carenea de urs duce foarte mult spre vită, ca gust.
L-am avut în meniu și de Revelion și peste jumătate din clienți au dorit să-l guste. Mulți au revenit zilele acestea să-și mai cumpere unul. Burta de vită crocantă, sarmalele cu ghimbir și budinca de cozonac sunt alte preparate atipice disponibile în noul nostru meniu”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul restaurantului situat sub Tâmpa.