Mulți oameni obișnuiesc să consume imediat iaurtul după ce l-au desfăcut pentru a nu se strica, dar acesta poate sta la frigider mai multe timp și va fi în continuare bun pentru consum.
Majoritatea persoanelor cred că un iaurt desfăcut rezistă câteva zile la frigider pentru a nu se altera sau pentru a nu avea probleme de sănătate, scrie Click.
Iaurtul desfăcut poate sta în frigider între una și două săptămâni fără să își piardă din calități, în funcție de tipul de iaurt și condițiile de păstrare. Cele cu grăsime mai mare sau îndulcite rezistă mai mult timp în frigider în comparație cu cele cu grăsimi scăzute sau cele fermentate.
Secretele care fac ca iaurtul să reziste așa mult timp în frigider țin de fermentație și de condițiile de igienă. Bacteriile care provin din iaurtul fermentat ajuta la menținerea sănătății intenstinal. Tot ele au și rol de conservanți naturali. În plus, ambalajele sigilate și igienizarea recipientului pot duce la ținerea în frigider a iaurtului mai mult timp după deschidere. Și frigiderul trebuie să fie curat pentru ca iaurtul să nu se contamineze.
Ba mai mult, iaurtul deschis poate chiar să se îmbunătățească în timp, având în vedere maturarea adițională a lacticelor. Acesta poate să aibă o textură mai densă și o aromă mai pronunțată.