Cătălin Predoiu, noi discuții cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV: Modificarea legilor justiţiei, printre subiectele abordate 

Cătălin Predoiu, noi discuții cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV: Modificarea legilor justiţiei, printre subiectele abordate 
Foto: gov.ro

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, o nouă întâlnire cu delegația misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV. Discuțiile s-au axat, printre altele, pe calendarul privind modificarea legilor justiției și pe punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

În acest context, Cătălin Predoiu a precizat că, din punctul său de vedere, „acțiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului și nu pe graba de a lua decizii”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Ministerului Justiției:

În continuarea misiunii de evaluare din cadrul MCV, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a avut o nouă întâlnire miercuri, 12 februarie 2020, cu delegația Comisiei Europene.

Temele de discuție din a doua zi de reuniune s-au axat asupra liniilor de acțiune și calendarului privind modificarea legilor justiției și punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale.

Cătălin Predoiu a subliniat atenția pe care premierul o acordă problemelor legate de justiție și a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative de către un grup de lucru interinstituțional, constituit la nivelul Ministerului Justiției, cu o consultare amplă a asociațiilor de magistrați, a societății civile și a tuturor părților interesate. De asemenea, Cătălin Predoiu a subliniat că, în viziunea sa, acțiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului și nu pe graba de a lua decizii, intenție apreciată pozitiv de către partenerii de dialog.

Alte aspecte care au constituit obiectul discuțiilor s-au referit la executarea hotărârilor judecătorești în cauzele în al căror debitor este statul și aspecte de management judiciar strategic. Ministrul Justiției a prezentat progresele înregistrate și soluțiile preconizate pentru accelerarea și eficientizarea implementării acestora.

În finalul reuniunii, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a exprimat întreaga deschidere pentru continuarea și consolidarea dialogului cu reprezentanții Comisiei Europene.