Cătălin Voicu eliberat din nou de ÎCCJ. Hotărârea poate fi atacată cu recurs

Cătălin Voicu eliberat din nou de ÎCCJ. Hotărârea poate fi atacată cu recurs
Foto: stilfm.ro

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis din nou, miercuri, eliberarea senatorului Cătălin Voicu, hotărârea putând fi atacată cu recurs, scrie Mediafax. Instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Secţia penală a ÎCCJ a mai decis o dată punerea în libertate a lui Cătălin Voicu, la începutul lunii aprilie, dar  magistraţii au admis recursul procurorilor.

Voicu a susținut, cu ajutorul avocaților săi, că nu mai reprezintă un pericol privind influențarea martorilor din dosar, menținerea lui în arest preventiv fiind nejustificată.

Procurorii anticorupţie au socotit eliberarea senatorului ca fiind inoportună, dat fiind faptul că s-a dispus iniţial arestarea preventivă, în baza faptului că senatorul a încercat să-şi preconstituie probe în apărarea sa, prin prisma faptului că ştia că telefonul ăi este interceptat.

În plus, acuzarea a considerat că audierea martorilor propuşi de Direcţia Generală Anticorupţie se apropie de final.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în prezent în arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru fapte de corupţie, respectiv trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.