Câți militari din statele NATO sau partenere vor defila de 1 Decembrie la Arcul de Triumf

Câți militari din statele NATO sau partenere vor defila de 1 Decembrie la Arcul de Triumf
Foto: Facebook @ Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru tradiționala paradă militară de 1 Decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României, și dorește să invite sute de militari străină pentru a defila în detașamentele țărilor NATO sau partenere, astfel că a elaborat o hotărâre de Guvern în acest sens, transmite Adevărul.

„Se aprobă, în scopul participării la parada militară națională organizată în anul 2022, cu ocazia Zilei Naționale a României, în condițiile legii, invitarea în România de către MApN a unui număr de cel mult 600 de persoane, care vor face parte din detașamentele armatelor statelor membre NATO sau partenere. Se aprobă normativele de cheltuieli aferente organizării unor activități în cadrul acțiunii, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în document.

Militari din statele NATO sau partenere, la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf

În perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, MApN va asigura transportul, cazarea, masa și decontarea unor activități la care vor participa militarii străini invitați și care vor defila la paradă în detașamente reprezentative de câte 30 de soldați.

Fiecare militar străin va primi în fiecare zi mese de 105 lei, dar și cafele, sucuri, apă minerală și gustări de 20 de lei. Totodată, MApN va mai finanța cu 135 de lei fiecare militar străin, pentru întregul sejur, ca să viziteze o serie de obiective turistice din București.

Potrivit calculelor Adevărul, MApN va plăti 441.000 de lei pentru mesele militarilor aliați, sumă la care se adaugă 84.000 de lei pentru cafele și gustări, respectiv 81.000 de lei pentru vizitarea muzeelor. Suma totală decontată este de 606.000 lei.

Militarii străini vor fi însoțiți de cei români, iar aceștia vor avea și ei acces la cafeaua, sucurile, apa minerală și gustările zilnice de 20 de lei și li se vor deconta și cei 135 de lei pentru vizitarea obiectivelor turistice din București.

Urmăriți B1TV.ro și pe