Caz de sclavie în Mureș. Un bărbat a fost reținut după ce a exploatat trei tineri de la casa de copii

Caz de sclavie în Mureș. Un bărbat a fost reținut după ce a exploatat trei tineri de la casa de copii
Foto simbol: Pixabay

Astăzi, un bărbat de 44 de ani din Târgu Mureș a fost reținut de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

Începând cu anul 2014, persoana în cauză ar fi exploatat prin muncă trei tineri proveniți din case de copii. Aceștia erau adăpostiți în condiții improprii și siliți să practice diferite munci în gospodărie.

Tinerii erau ținuți în sclavie

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată. Conform comunicatului DIICOT, inculpatul exercita un „control permanent și total” asupra acestora.

Practic, cele trei victime erau ținute în condiții de sclavie. Mai mult decât atât, li s-a impus interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria.

Inculpatul a fost arestat

Pe 26 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum: înscrisuri, acte de identitate ale victimelor (săbii, cuțite).

Alte trei persoane sunt suspectate că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale și au fost conduse la audieri.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova