Caz revoltător la Constanța: Carne veche de 40 de ani, la vânzare în două magazine din piața centrală a orașului

Caz revoltător la Constanța: Carne veche de 40 de ani, la vânzare în două magazine din piața centrală a orașului
Foto: ct100.ro

Caz revoltător la Constanța după ce în două magazine din oraș a fost găsită carne congelată veche de circa 40 de ani, care urma să fie pusă la vânzare.

Autoritățile fac cercetări pentru a afla cum a fost posibil să ajungă în magazine această carne care a fost ambalată la începutul anilor 1980, decongelată șase ani mai târziu, pentrui ca apoi să fie, din nou, congelată și în prezent comercializată.

În urma analizelor, s-a constat faptul că produsele fuseseră procesate la începutul anilor ’80, cel mai sigur într-un depozit de rezerve al statului, cumpărată apoi de administratorul celor două magazine.

„Această carne nu mai poate fi consumată. Mai există și riscul deteriorării microbiologice, adică a posibilității dezvoltării unui germene oprit, înghețat” a spus doctorul Petru Alexe pentru știrileprotv.ro.

Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt printre cele mai vechi din oraș, iar procurorii au precizat că ștampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false. Patronul magazinelor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În stare de război se folosește acestă carne. Ea este deținută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult peste temperaturile din magazine”, a declarat doctorul Petru Alexe de la Facultatea de Inginerie Alimentară Galați.

Urmăriți B1TV.ro și pe