Cea mai scumpă înghețată din lumea se servește în Japonia și costă 880.000 de yeni, adică 6.380 de dolari. Prețul uriaș este justificat de ingredientele folosite.
Îngheţata Byakuya (n.r. Soarele de la Miezul Nopţii) este preparată din ingrediente europene, printre care o trufă albă rară ce se cultivă în regiunea Piemont și un kilogram costă 2 milioane de yeni, adică 14.510 dolari. Desertul se servește cu frunze de aur comestibile și două tipuri de drojdie de sake, conform Observator news.
„Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect”, a declarat un reprezentant al companiei Cellato pentru Guinness World Records.
Compania a transmis că misiunea sa este de a crea o experiență culinară care îmbină ingredientele europene și alimentele tradiționale japoneze.
Tadayoshi Yamada, cheful de la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa de fuziune franco-japoneză, este cel care a venit cu această idee.
Desertul nu se servește oricum. Trebuie urmate niște instrucțiuni. Clienților li se recomandă să aștepte până când înghețata se mai topește, atfel încât să aibă o textură mai moale, iar apoi se adaugă sosul de trufe albe. Desertul se servește cu o lingură specială.
Mai mult, Cellato recomandă ca înghețată să se servească cu sake sau vin alb franțuzesc.