Cel mai tânăr alegător din România: Are 16 ani, locuiește în Capitală și a votat la referendum!

Cel mai tânăr alegător din România: Are 16 ani, locuiește în Capitală și a votat la referendum!
Foto: legeaz.net

A votat la 16 ani deşi nu avea dreptul să o facă. Un tânăr bucureştean din cartierul Pantelimon a fost trecut pe listele suplimentare de preşedinta secţiei de votare numărul 264 şi nu se teme că ar putea păţi ceva.

Am fost la vot că aşa a vrut muşchii mei, că-s mai şmecher. Le-am demonstrat că eu sunt mai deştept”, a declarat tânărul jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei.

Mama băiatului stă liniştită. Băiatul său nu poate păţi nimic pentru că este minor, iar vinovată de toată această situaţie este preşedinta secţiei care l-a lăsat să voteze.

Amir Dana, un licean de 16 ani din cartierul bucureștean Pantelimon este cel mai tânăr votant din România. El s-a dus împreună cu mama lui să voteze și a observat că nu este pe lista electorală de la secția 264.

Atunci i-a cerut președintei să voteze și el. Aceasta i-a luat buletinul și l-a trecut pe o listă suplimentară, fără să vadă faptul că este minor. Tânărul nu-și face probleme că ar putea păți ceva, chiar dacă legea oferă dreptul la vot doar persoanelor care au împlinit 18 ani.

N-au ce să-mi facă, că-s minor!”, a declarat băiatul care este susținut și de mama sa, care consideră că doar președintele secției de votare ar trebui tras la răspundere.

Tags: