Cel puțin doi zimbri din turma din Munții Țarcu au fost uciși de o haită de câini sălbăticiți: A fost omorât şi primul zimbru conceput și născut liber în zonă (VIDEO)

Cel puțin doi zimbri din turma din Munții Țarcu au fost uciși de o haită de câini sălbăticiți: A fost omorât şi primul zimbru conceput și născut liber în zonă (VIDEO)
Foto: infocs.ro

Patru exemplare din turma de zimbri din Munții Țarcu au murit. Pentru că erau foarte slăbiți, aceștia au fost alungați din turmă ceea ce i-a făcut extrem de vulnerabili, astfel că cel puțin doi dintre ei au fost sfâșiați de o haită de câini formată în zonă, informează wwf.ro.

Situația a fost descoperită în urma unei vizite de monitorizare făcută recent în Munții Țarcu de rangerii WWF-Rewilding.

Cel puțin doi zimbri din turma din Munții Țarcu au fost uciși de o haită de câini sălbăticiți

#DIRECT_ONE_gkzla0#

Printre exemplarele ucise se află și rimul zimbru conceput și născut liber în noua casă a zimbrilor, a anunțat Magor Csibi, Director, WWF România, într-o postare pe Facebook.

”O veste pe cât de neașteptată, pe atât de proastă. Doi zimbri din proiectul nostru din Munții Țarcu au fost omorâți de câini sălbătici, printre care și Romaz, primul zimbru conceput și născut liber în noua casă a zimbrilor”, a notat Magor Csibi.

Potrivit sursei citate, în zonă există o haită de 15 câini sălbăticiți.

Aceștia nu sunt prădători naturali, ci unii care prădează fauna sălbatică, cu consecințe pe termen lung.

”Aceste exemplare au fost observate de echipa WWF cu ajutorul camerelor de monitorizare (o haită de 8 exemplare și încă 4 alte exemplare izolate), de către membri ai asociației fondului cinegetic prin observare directă (15 exemplare de câini sălbăticiți hrănindu-se din cadavrul zimbrului ucis) și de către muncitorii forestieri (angajați pentru exploatările din zona Bobaia).
Această haită este în prezent cel mai puternic grup de prădători din zonă, făcând competiție neloială lupilor de aici. Ei diminuează semnificativ numărul indivizilor din speciile sălbatice care sunt hrană pentru lupi (cerbi, căprioare, mistreți, iepuri etc.), iar aceștia nu mai sunt atrași de o biodiversitate ridicată și au șanse mult mai mici să formeze o haită”, arată wwf.ro.

În acest context, Magor Csibi atrage atenția asupra faptului că este timpul ca autoritățile să vină cu soluții concrete pentru că ”deciziile din orașele noastre pot avea consecințe departe de
aglomerațiile urbane”.

„În momentul în care cel mai mare mamifer din Europa este vulnerabil în fața acestei provocări noi, ne imaginăm cum sunt celelalte specii”, avertizează directorul WWF România.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE