Ceremonie restrânsă de Ziua Națională, la Arcul de Triumf. Spectatorii pot urmări evenimentul doar din fața televizoarelor (VIDEO)

Ceremonie restrânsă de Ziua Națională, la Arcul de Triumf. Spectatorii pot urmări evenimentul doar din fața televizoarelor (VIDEO)

Pandemia le-a răpit românilor și bucuria de a participa la parada de 1 Decembrie. Armata Română pregătește astăzi o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf, însă fastuoasă defilare a militarilorși a aparatelorde luptă nu va avea loc în acest an.

Din păcate, evenimentul se va desfășura și fără spectatori, din pricina restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Celebra paradă militară nu va mai avea loc

Doar 150 de militari vor lua parte la o ceremonie extrem de scurtă la care participă președintele țării, Klaus Iohannis.

Evenimentul începe la ora 11 cu salutarea Gărzii Naționale și intonarea imnului României. După ce șeful statului va depune o coroană de flori, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie dar și în memoria victimelor virusului COVID-19, 21 de salve de tun vor fi trase.

Ceremonia și declarația președintelui Klaus Iohannis vor putea fi urmărite începând cu ora 11:00 pe B1 TV, și online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pe timpul ceremoniei, care va respecta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, se va ține un moment de reculegere

Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Mai mult, pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Klaus Iohannis, despre Ziua Națională: „O ceremonie scurtă, fără paradă militară”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seară, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, că ceremonia de Ziua Națională a României va fi una extrem de restrânsă, fără a avea loc o paradă militară.

„În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice naționale, însă cu siguranță vom fi împreună în spirit ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici și personal medical. Va fi așadar o ceremonie scurtă, fără paradă militară și din păcate fără participarea publicului larg”, a afirmat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe