Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)

Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
Foto: Pixabay

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care sunt introduse noi restricții începând din 25 septembrie, de la ora 00:00, ca urmare a faptului că Bucureștiul a trecut de pragul de 3 la nivel de incidență. La bilanțul de vineri, cel mai mare municipiu al țării avea o rată de infectare de 3,77. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice și private, concerte și spectacole.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Restricții de scenariu roșu în Capitală, de la miezul nopții

„Am întârziat puțin pentru că membrii Comitetului și-au exprimat expres dorința să citească îndeaproape materialul. Am întârziat tot pentru că s-a discutat mai mult pe un amendament. Vrem să știți că această hotărâre adoptată de către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va intra în vigoare începând cu seara aceasta, de la ora 0, deci este vorba despre 25 septembrie 2021. Având în vedere că s-a atins această rată a incidenței, peste 3 la mia de locuitori, s-au pus în aplicare măsurile prevăzute de Hotărârea de Guvern 932 din 2021, cele referitoare și la certificatul digital, adică o serie întreagă de activități și de operatori economici vor trebui să respecte și să își desfășoare activitatea cu privire la respectarea strictă a acestor prevederi din 932/2021”, a precizat Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Întrebată de ce a fost adoptată hotărârea la 3 zile de la depășirea pragului de incidență, Mariana Țipișcă a explicat: „Pentru că suntem încă în termenul prevăzut legal. Direcția de Sănătate Publică are un termen de 24 de ore pentru a propune o analiză, pentru a veni cu niște propuneri, iar Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, ca de altfel și comitetele județene, dar ne referim la noi, au această obligație de constatare a ratei, a incidenței în 48 de ore. Este un termen care se calculează pe ore, potrivit Codului de procedură civilă, deci suntem în termen”.