Chemal Taner, renumit medic stomatolog, a murit răpus de coronavirus. Printre pacienţii lui s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei

Chemal Taner, renumit medic stomatolog, a murit răpus de coronavirus. Printre pacienţii lui s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei
Foto: Facebook / Ozlem Taner

Chemal Taner, renumit medic stomatolog din România, a murit la vârsta de 49 de ani în urma infectării cu coronavirus. Era de mai multă vreme internat în Spitalul Colentina, iar în ultimele zile se afla la Terapie Intensivă.

Medicul din Constanța era specialist în implantologie avansată, chirurgie orală, parodontologie și stomatologie digitală și avea propriul business din 1999. A fost membru în mai multe societăți de profil și era directorul Asociaţiei Române de Implantologie Orală.

Taner a fondat clinica Implantodent din Constanţa. Printre pacienţii clinicii sale s-au numărat Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram, și ei depistați recent cu coronavirus.

El suferea de obezitate şi de afecţiuni cardiace, având stenturi montate la inimă de mai mult timp.

În ultimele zile, Chemal Taner aştepta să primească tratamentul cu Remdesivir, dar a încetat din viaţă înainte ca acesta să ajungă, precizează observatornews.ro.

„A format în jurul său o echipă de profesioniști cărora a reușit să le insufle pe lângă abilitățile profesionale desăvârșite niște principii morale pe care rar le mai întâlnim în prezent în rândul colegilor și al semenilor noștri. Mii, poate chiar zeci de mii de pacienți sunt beneficiarii tratamentelor implanto-protetice realizate de el și echipa sa, unele dintre ele în premieră mondială. A fost, este și va rămâne un stomatolog, un coleg, un tată, un soț, un OM – exemplu pentru noi toți!”, a transmis Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice din România, într-o postare pe Facebook.

Și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și-a exprimat „profundul regret la aflarea veștii decesului dr. Taner Chemal”.

Ultima postare pe Facebook a medicului era referitoare la coronavirus și la incapacitatea unora de a respecta niște simple reguli menite să prevină răspândirea bolii.