Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis. Cum arată aceștia și cu ce se ocupă

Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis. Cum arată aceștia și cu ce se ocupă
Foto: presidency.ro

De-a lungul vremii, președintele României a păstrat discreția față de viața personală și familia sa. Puțini știu că părinții lui Klaus Iohannis au plecat din țară la scurt timp după revoluție, iar de 20 de ani locuiesc într-un orășel din Germania.

Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis

Susanne şi Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui României, locuiesc în prezent în orășelul Würzburg din landul Bavaria.

Șeful statului povestește în carte că decizia familiei sale de se muta în Germania nu l-a afectat foarte tare, pentru că era deja căsătorit de câțiva ani.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Klaus Iohannis în cartea sa.

Cu ce se ocupă părinții lui Klaus Iohannis

Despre părinții săi, șeful statului a scris în cartea sa „Pas cu pas”:

Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu”.Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania și care a părăsit țara tot după revoluție.

De asemenea, președintele României a declarat că familia sa este atestată încă din secolul al XVI-lea în Cisnădie, iar numele corect este Johannis. În schimb, la nașterea lui, atunci când tatăl l-a înregistrat, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Ultima oră
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”