Ciorba se află printre cele mai apreciate și mai consumate preparate ale romanilor. Această mâncare se pregătește într-un timp scurt și reușește să satisfacă chiar și cele mai exigente gusturi. Chiar și așa, nu toate gospodinele știu că există o ciorbă care își strigă gustul în momentul în care se adaugă pătrunjel.
Pentru a pregăti o ciorba nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și nici de un timp foarte mare. Se știe faptul că la final se adaugă multă verdeață, tocmai pentru a avea parte de un gust mai aromat.
Ei bine, puțini sunt cei care cunosc faptul că există o ciorbă în care nu trebuie să adăugăm pătrunjel deloc.
Aceasta ciorbă este nelipsită de pe masa de Paște a românilor, mai exact este vorba despre ciorba de miel. Aparent, adăugarea pătrunjelului în acest preparat îi strică total gustul.
Cu toate acestea, gospodinele pot folosi leuștean pentru a da savoarea ciorbei, notează fanatik.ro.
Datorită ierburilor aromatice folosite, ciorba de miel diferă de ciorbele clasice, însă este foarte savuroasă. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum se prepară cea mai bună rețetă, dar și care sunt ingredientele surpriză pe care le folosește pentru un maxim de savoare.
Astfel că, avem nevoie de: 1 kg carne de miel, 400 g cartofi, 200 g țelina, 200 g păstârnac, 200 g ceapă, 200 g morcovi, 10 g chimen, 300 g iaurt, 2 ouă, 50 ml oțet, 1 legătură ceapă verde și 20 g tarhon. Cât despre modul de preparare, se începe cu pulpa de miel care se taie de pe oase. Oasele se pun la fiert, în timp ce carnea de miel se taie în bucăți mari și se adaugă apoi în oala în care fierb deja oasele. Acest truc, spune Chef Florin Dumitrescu, ne poate ajuta să scăpăm de etapa spumării ciorbei.
Se curăță legumele, iar mai apoi se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă chimenul în momentul în care carnea de miel a fiert, iar aceasta se răstoarnă peste amestecul de legume și se adaugă apă până în buza oalei. Ciorba va fierbe la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede și curată.
Mai mult decât atât, pentru a preveni întărirea cărnii, sarea se pune spre final, nu în timpul fierberii. Următorul pas constă în curățarea frunzele de tarhon de pe crenguțe, urmând ca să fie tocate și adăugate în oala de ciorbă. Ulterior se face amestecul de iaurt, ouă și oțet. Ciorba, lăsată la foc mic, va fierbe 3 ore – 3 ore și jumătate.
Spre final, cu vreo 20 de minute înainte de a închide focul, se adaugă cartofii tăiați în cuburi, apoi, în ultimele minute, se adaugă amestecul de ouă cu iaurt și oțet. Ca să nu se „taie” ciorba, aceasta trebuie amestecată cu câteva polonice de ciorbă, adăugate treptat.