Coadă de sute de persoane la centrul de vaccinare de la Romexpo: Dozele de ser s-au epuizat sau au ajuns cu întârziere / Precizările CNCAV (VIDEO)

Coadă de sute de persoane la centrul de vaccinare de la Romexpo: Dozele de ser s-au epuizat sau au ajuns cu întârziere / Precizările CNCAV (VIDEO)

Sunt probleme în mai multe centre de vaccinare, unde dozele pentru rapelul cu serul de la Pfizer s-au epuizat sau au ajuns cu întarziere. Oamenilor programați li s-ar fi spus să revină mai târziu sau să aştepte, astfel că s-au format cozi imense în fata centrelor de imunizare. La centrulde la Romexpo, de exemplu, sute de persoane stau la coadă, la ora transmiterii acestei știri, așteptând să fie vaccinate. Reprezentanții Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare Anti-COVID-19 (CNCAV) au transmis, în jurul orei 15.40, că situația din Capitală s-a remediat întârizerile având legătură cu ”dinamica și volumul solicitărilor în ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare”.

Cozi imense la centrul de vaccinare de la Romexpo

Dacă luni dimineață, oamenii au fost nevoiți să aștepte la acest centru din Capitală pentru că dozele au ajuns cu întârziere, la orele prânzului dozele de vaccin s-au epuizat, iar Institutul Cantacuzino a trebuit să trimită alte doze de ser la Romexpo. Astfel, la ora 15.00 abia începuse vaccinarea persoanelor care erau programate la ora 11.00, potrivit reporterului B1 TV.

În plus, în aceste condiții, este imposibil ca regula distanțării fizice să fie respectată de cei care stau la coadă.

De altfel, locuitorii Bucureștiului sunt printre românii care manifestă cel mai mare interes pentru vaccinarea anti-COVID-19. Așa se face că dozele de vaccin sunt epuizate rapid în Capitală, motiv pentru care multe persoane ajung să se programeze în centre de vaccinare din județele din apropierea Bucureștiului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

CNCAV:Apelăm la înțelegere din partea celor care doresc să se vaccineze

CNCAV a transmis, în jurul orei 15.40, că situația s-a remediat, precizând că ”activitatea personalui vaccinator este una continua și susținută

”Din informațiile pe care le avem, la acest moment situația s-a remediat. Au existat întârzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor în ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționăm faptul că distribuirea dozelor de vaccin trebuie să se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig.

Activitatea personalui vaccinator este una continuăși susținută. Înțelegem disconfortul generat în rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și îi asigurăm că procesul de vaccinare va continua în condiții optime. Apelăm la înțelegere din partea celor care doresc să se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, se arată în mesajul CNCAV.

Valeriu Gheorghiță:Pentru Pfizer și Moderna ritmul de utilizare a dozelor este aproape maximal

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat recent pentru B1 TV, că că ritmul de utilizare a dozelor de vaccin Pfizer și Moderna este aproape maximal, centrele rămânând, de la o săptămână la alta, cu stocurile pe zero.

„Pentru Pfizer și Moderna ritmul de utilizare a dozelor este aproape maximal. Vreau să vă spun că de la o săptămână la alta rămânem, practic, pe zero cu stocurile. Duminica, la sfârșitul zilei, suntem aproape cu zero stocuri și aprovizionăm cu ce ne vine următoarea săptămână, luni, de la Pfizer”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

România a primit luni 345.150 de noi doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

La Centrul Național de Stocare București au ajuns 113.490 de doze.