Coadă de zeci de mașini la granița cu Bulgaria, la punctul de trecere de la Negru Vodă: „Avem o oră și jumătate de când stăm”. Recomandările autorităților

Coadă de zeci de mașini la granița cu Bulgaria, la punctul de trecere de la Negru Vodă: „Avem o oră și jumătate de când stăm”. Recomandările autorităților
Foto: Pixabay

Coadă de zeci de autoturisme și tiruri la granița cu Bulgaria, la punctul de trecere de la Negru Vodă, pe sensul de intrare în România. Timpul de așteptare e de circa o oră și jumătate. Oamenii se plâng că există o singură cale de intrare în țară și că nu au primit nicio explicație de la autorități.

Coadă la punctul de trecere de la Negru Vodă, la intrarea în România

„Se merge parcă din ce în mai greu. Din ce văd, pare o fi o singură cale de intrare, nu știu dacă există două puncte de control, unul pentru tiruri, altul pentru mașini mici, așa cum e normal. Avem o oră și jumătate de când stăm. Am ales acest punct de frontieră pentru că cel de la Vama Veche se anunțase deja destul de aglomerat, știam și de acesta și ne-am gândit că fiind un punct de trecere secundar nu ar trebui să întâmpinăm astfel de probleme”, a povestit o femeie, pentru Digi24.

Andrei Ene, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Constanța, a confirmat că valorile de trafic și timpii de așteptare sunt foarte mari, deoarece oamenii sunt în concedii și vin și pleacă din țară în număr însemnat.

„Toți timpii de așteptare pot fi consultați în timp real pe site-ul Poliției de Frontieră de către orice persoană, la secțiunea Trafic Online. (…) Recomandarea pentru toți șoferii este să se documenteze cu privire la timpii de așteptare în fiecare punct de trecere de frontieră și să le utilizeze pe acelea care le sunt mai la îndemână”, a declarat Andrei Ene.

Acesta a confirmat că există o singură bandă pe sens, dar a precizat că sunt două puncte de lucru, una pentru tiruri și cealaltă pentru autoturisme.

„Noi am suplimentat numărul de polițiști de frontieră, folosim la capacitate maximă infrastructura. Pe sensul de ieșire din țară timpii de așteptare sunt mai mici, de 30 de minute”, a mai afirmat Andrei Ene.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)