Cod galben de furtuni și vijelii pentru 25 de județe (FOTO)

Cod galben de furtuni și vijelii pentru 25 de județe (FOTO)
Foto: evz.ro

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de furtuni și vijelii, valabilă pe întreg teritoriul a 21 de județe și pentru anumite zone din alte patru județe.

ANM transmite că de duminică dimineață, ora 10:00, până luni, ora 09:00, ”vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp. În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice”.

Foto:meteoromania.ro

Duminică după-amiază vremea va fi călduroasă în sud-estul țării, dar în rest temperaturile vor începe să scadă. Luni, răcirea vremii va cuprinde întreg teritoriul.

De duminică, ora 15.00, până luni, ora 03.00, ”în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”.

Urmăriți B1TV.ro și pe