Codul galben de caniculă, prelungit de vineri până marți, în aproape toată țara: Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Codul galben de caniculă, prelungit de vineri până marți, în aproape toată țara: Temperaturile vor ajunge la 37 de grade

Meteorologii au emis vineri, la ora 13.00, o atenţionare de Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, valabilă în intervalul 7-10 iulie, pentru zonele Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul Transilvaniei.

În aceste regiuni temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, spun meteorologii.

În Bucureşti, vremea este cu adevărat caniculară. Vineri se înregistrează o maximă termică de 34-35 de grade şi atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatură-umezeală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo pentru intervalul 6-8 iulie:

În țară

Vineri, în cea mai mare parte a ţãrii, vremea va fi canicularã, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime vor fi de la 29-30 de grade pe litoral şi în deltã, pânã în jurul valorii de 37 de grade în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, dar cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara la munte, în vest şi sud-vest, unde se vor semnala descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi cu totul izolat.

Sâmbătă vremea va fi călduroasă, local canicularã în zonele de câmpie şi de deal, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. Dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zona de munte şi pe arii restrânse în jumãtatea de vest a ţãrii. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu precãdere în regiunile sud-estice. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 37 de grade, iar cele minime între 15 şi 25 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante.

Duminică vremea va fi cãlduroasã, local canicularã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în nordul ţãrii, precum şi în zona montanã unde, mai ales seara şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

În București

Vineri vremea va fi canicularã, cu o maximã termicã de 34-35 de grade şi atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperaturã-umezealã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Minimele se vor situa între 19-21 de grade.

Sâmbătă vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiază, când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de aproximativ 21 de grade.

Duminică vremea va fi caniculară, cu maxime de 35-36 de grade, și minime de 20-22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi slab până la moderat.