Concluzii îngrijorătoare după exercițiul de avertizare a românilor. Ministrul Comunicațiilor: Jumătate din populația țării nu a auzit sirenele și asta e extrem de grav (VIDEO)

Concluzii îngrijorătoare după exercițiul de avertizare a românilor. Ministrul Comunicațiilor: Jumătate din populația țării nu a auzit sirenele și asta e extrem de grav (VIDEO)
Foto: libertatea.ro

Exerciţiul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost criticat dur. Prezent la raportul făcut public de Raed Arafat, ministrul Comunicaţiilor Augustin Jianu a recunoscut că jumătate din populaţia ţării nu a auzit sirenele. Mai mult, nici măcar sirena de la Guvern nu a funcţionat. Ca atare, se va încerca dezvoltarea unui sistem complementar pe telefonul mobil, susține ministrul, informează B1 TV.

”Jumătate din populația țării nu a auzit sirenele în cauza acestui exercițiu și asta e extrem de grav. Având în vedere gradul de acoperire și auditabilitate, precum și timpii de reacție și de alertare a populației, noi considerăm că se impune dezvoltarea unui sistem complementar care să folosească telefoanele mobile ale cetățenilor. Consider că e absolut necesar să avem un astfel de sistem”, a declarat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu.

Concluzii îngrijorătoare după exercițiul de avertizare a românilor. Ministrul Comunicațiilor: Jumătate din populația țării nu a auzit sirenele și asta e extrem de grav

#DIRECT_ONE_m2zt2v#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Exerciţiul organizat pentru testarea şi verificarea echipamentelor de avertizare a populației a avut loc în toată țara. Pentru acest exerciţiu au fost activate 6.680 de sirene dintre care 635 au avut defecţiuni tehnice.

Primele sirene au sunat în Piaţa Victoriei din Timişoara. Oamenii nu au fost impresionați defel şi şi-au văzut nestingheriţi de drum.
Aproape 200 de sirene au sunat și în Caraș-Severin. Aici se află aproximativ 100 de adăposturi, însă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Timiş, oamenii se pot ascunde şi în peşteri sau grote.

Iar unde nu au fost sirene, edilii au fost inventivi. În unele localităţi din Olt de exemplu, aceştia au improvizat şi au tras clopotele, nu însă aşa cum se face bisericeşte. Localnicii au rămas însă nedumeriţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina