Concursuri false în numele Kaufland. Compania transmite clienților să nu se lase păcăliți: „Nu trimiteți SMS!” (FOTO)

Concursuri false în numele Kaufland. Compania transmite clienților să nu se lase păcăliți: „Nu trimiteți SMS!” (FOTO)
Foto: Kaufland România / Facebook

Reprezentanții Kaufland, unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din România, i-au rugat pe români să nu reacționeze la concursurile care circulă pe internet în numele Kaufland, deoarece sunt niște falsuri. Ei au postat pe Facebook și o captură cu un astfel de anunț fals:

Aceștia precizează că toate concursurile oficiale ale companiei se organizează doar pe canalele oficiale ale Kaufland România.

Kaufland avertizează asupra unor concursuri false

„Vă rugăm să nu reacționați la concursurile false care circulă pe internet în numele Kaufland și să nu trimiteți SMS. Toate concursurile oficiale se organizează pe canalele oficiale Kaufland Romania. Mulțumim”, au transmis reprezentanții Kaufland, pe pagina de Facebook a lanțului de hypermarketuri.

Reacția vine după ce mai mulți internauți au atras atenția, în comentarii pe pagina de Facebook a Kaufland, că niște persoane folosesc numele brandului pentru a păcăli populația. Aceștia au atașat în comentariile lor capturi de ecran cu SMS-urile pe care le-au primit.

La finele lunii iulie, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertiza că hackerii se folosesc de imaginea unor branduri cunoscute pentru a păcălii utilizatorii de Facebook. Și de aceast dată erau folosite premiile și concursurile false.

Iar săptămâna trecută, echipa CERT-RO a atenționat asupra unei campanii de phishing ce se desfășoară pe Instagram.

Ultima oră
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensare facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți