Condamnată să meargă la școală: Sentinţă inedită dată de Tribunalul din Iaşi (VIDEO)

Condamnată să meargă la școală: Sentinţă inedită dată de Tribunalul din Iaşi (VIDEO)
Foto: vestic.ro

Judecătorii au obligat o femeie să meargă la şcoală şi să urmeze minimum patru clase, informează B1TV. Asta după ce femeia, de etnie romă, a susţinut că, din cauză că nu ştie să scrie ori să citească, nu şi-a dat seama ce semnează atunci când a comis fraude fiscale.

Brânduşa Stănescu a venit în fața completului de judecată din Iaşi sub acuzația de evaziune fiscală și a susținut că este nevinovată, pentru că nu știe să scrie și să citească.

"Cum să fiu eu acuzată de evaziune, dacă eu nu am şcoală. Eu nu am ştiut să scriu şi să citesc. De unde era să ştiu că trebuia să fac aşa. Eu nu am nicio vină. N-am fost la şcoală şi am pus contabilul să se ocupe de firmă. Nu m-am ocupat eu",a spus femeia de etnie romă.

Condamnată să meargă la școală: Sentinţă inedită dată de Tribunalul din Iaşi

#DIRECT_ONE_g36cum#

După ce i-au ascultat pledoaria, judecătorii au decis să o condamne la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala.

Însă nu a fost singura ''sentinţă". Instanţa a trimis-o pe femeie la şcoală, acolo unde va trebui să facă minimum patru clase. Timp suficient pentru a căpăta cunoştinţele care să o ajute pe viitor să ştie ce semnează.

Şi fie că vrea sau nu vrea, condamnata va fi obligată să meargă la clasă.

Judecătorii au explicat foarte clar că în cazul în care nu va respecta măsurile de supraveghere femeia va ajunge direct după gratii.

Nemulţumită, inculpata a contestat decizia Tribunalului şi va ajunge la Curtea de Apel Iași.

Pe de altă parte, cei de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași încearcă să recupereze prejudiciile create de Brânduşa Stănescu. Aceasta ar fi adus un prejudiciu de circa 2 milioane euro bugetului de stat printr-o firmă care are ca obiect de activitate comerţul cu fier vechi.

Cu toate că firma pe care o deţine – cel puţin în acte – învârte milioane de euro, Brânduşa locuiește într-o casă de chirpici acoperită cu carton.

Ultima oră