Conflictul escaladează! Gest EXTREM al ungurilor: Stema Ambasadei României a fost acoperită cu un steag al… (FOTO)

Conflictul escaladează! Gest EXTREM al ungurilor: Stema Ambasadei României a fost acoperită cu un steag al... (FOTO)
Foto: Marius Paşcan / Facebook

Extremiștii unguri reacționează dur după afirmațiile premierului Mihai Tudose privind o eventuală autonomie a Ținutului Secuiesc.

De parcă spiritele nu erau inflamate suficient, membrii "Mişcării celor 64 de Comitate" au acoperit stema de pe Ambasada României de la Budapesta cu un steag al Ţinutului Secuiesc.

Cazul a fost relatat de către deputatul PMP Marius Paşcan.

"Un nou gest provocator și agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremiștii unguri din «Mișcarea celor 64 de Comitate» din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc. Nădăjduiesc ca autoritățile României să nu rămână într-o expectativă lașă și să reacționeze cu fermitate, pe cale oficială, solicitându-i premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere cuvenitele reacții și aplicarea sancțiunilor legale. Astfel de acțiuni sunt periculoase și se pot amplifica și radicaliza dacă nu sunt stopate din fașă. Dar poate că există un interes chiar din partea Budapestei în a tensiona artificial relațiile bilaterale cu țara noastră și nu văd, chiar într-o astfel de perspectivă, de ce am sta pasivi, cu capul plecat, în anul Centenarului Marii Uniri" , a scris duminică Marius Paşcan, pe pagina sa de Facebook.

El a atașat postării şi câteva fotografii cu incidentul.

Premierul Tudose a declarat într-o intervenţie avută joi seară la o televiziune că "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Ţinutului Secuiesc şi a avertizat că "dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag".