Consiliul Elevilor, reacție la deciziile contradictorii privind şcolile private: Măsuri fără cap şi fără coadă, neglijență, o eroare inadmisibilă, o atitudine iresponsabilă care generează discriminare

Consiliul Elevilor, reacție la deciziile contradictorii privind şcolile private: Măsuri fără cap şi fără coadă, neglijență, o eroare inadmisibilă, o atitudine iresponsabilă care generează discriminare
Foto simbol: Pixabay

Consiliul Naţional al Elevilor acuză autoritățile de iresponsabilitate după ce articolul din Hotărârea CNSU privind suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în învăţământul privat nu a mai fost inclus în Hotărârea de Guvern. Așa se face că, de luni, tot sistemul de învățământ de stat trece în vacanță două săptămâni, în vreme ce școlile și grădinițele private pot funcționa în continuare cu prezență fizică. Reprezentanții elevilor mai acuză că lipsa de coerență în deciziile autorităților generează discriminare în rândul copiilor. Aceștia au avertizat că dacă Hotărârea de Guvern nu va fi modificată, decidenții practic recunosc faptul că neglijează sănătatea elevilor şi profesorilor din învăţământul particular.

Consiliul Naţional al Elevilor, reacție la deciziile haotice ale autorităților privind școlile

„Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la neglijenţa autorităţilor în ceea ce priveşte sănătatea publică a cetăţenilor, având în vedere că elevii care studiază în unităţi de învăţământ particulare îşi vor desfăşura activitatea didactică cu prezenţă fizică în continuare, deşi toate celelalte şcoli de stat vor fi în vacanţă timp de două săptămâni”, a transmis Consiliul.

Această „atitudine iresponsabilă denotă, din nou, o lipsă de coerenţă în măsuri şi o lipsă de viziune instituţională, care generează o vădită discriminare pentru sistemul de învăţământ privat”, au mai scris reprezentanții elevilor.

Ei au solicitat Guvernului să facă modificările necesare, așa încât și sistemul privat de educație să fie în vacanță în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie: „În caz contrar, autorităţile centrale recunosc faptul că neglijează sănătatea elevilor şi profesorilor din învăţământul particular şi închid ochii la o decizie oficială a autorităţilor sanitare, generând o discriminare fără precedent”.

Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, a remarcat lipsa de coerență în deciziile luate de guvernanți: „Din nou, suntem martorii unor măsuri fără cap şi fără coadă – vacanţă pentru toţi, dar doar pentru unii! Astfel de erori sunt inadmisibile, iar Ministerul Educaţiei are datoria de a propune de urgenţă adoptarea unei hotărâri de guvern care să o completeze pe cealaltă şi prin care să se permită suspendarea cursurilor şi pentru şcolile private”.