Constanța: Femeia care a pus doi indivizi să-i omoare soțul scapă basma curată

Constanța: Femeia care a pus doi indivizi să-i omoare soțul scapă basma curată
Foto: libertatea.ro

În România, asasinii plătiţi, dar şi cei care le-au dat banii, pot scăpa nepedepsiţi. Cu o singură condiţie, fapta în sine să nu fie dusă până la capăt. Acesta este şi cazul unei femei din Constanţa, care a angajat doi bărbaţi pentru a îi ucide soţul.

Omul de afaceri Dan Vădineanu, cel care trebuia să fie ţinta criminalilor, a rămas şocat atunci când Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa i-a adus la cunoştinţă că dosarul său a fost clasat. Motivul? Noul Cod Penal nu pedepseşte suspecţii, dacă asasinatul nu s-a realizat.

Potrivit vechiului Cod Penal, toţi cei care angajau ucigaşi plătiţi erau pedepsiţi cu până la 10 ani de închisoare.

Acum, modificările făcute legislaţiei penale nu mai sancţionează această faptă.

Cel mai bun exemplu este dosarul afaceristului Dan Vădineanu din Constanţa. După ce în urmă cu un an şi jumătate a făcut plângere penală împotriva fostei sale soţii care oferise bani unor asasini pentru a-l ucide, acum bărbatul a aflat că femeia a scăpat nepedepsită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa i-au trimis prin poştă decizia instituţiei: dosarul a fost clasat.

„Mi se pare absurd! Toţi cei din dosar au recunoscut fapta, inclusiv cei plătiţi pentru a comite asasinatul, iar ei clasează dosarul”, a declarat bărbatul care mai e în viaţă acum doar pentru că ucigaşii au decis să îl avertizeze cu privire la intenţiile fostei sale soţii, scrie Libertatea.

Lilianei Vădineanu le-a oferit suspecţilor suma de 17.000 de euro pentru a-i asasina soţul, fără să ţină cont că-şi lasă copilul fără tată.

Se pare că femeie a scăpat nepedepsită pentru că fapta sa nu a fost corespunzător încadrată juridic. Specialiştii au arătat că procurorul responsabil de dosar ar fi putut să reţină comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în acest caz, care se pedepseşte cu până la zece ani de închisoare.