Corneliu Vadim Tudor, trimis în judecată pentru scandalul de la evacuarea sediului PRM

Corneliu Vadim Tudor, trimis în judecată pentru scandalul de la evacuarea sediului PRM
Foto: evz.ro

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată, miercuri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Judtiţie. Liderul PRM este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni privind nerespectarea unei hotărârii judecătoreşti.

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre ultraj (două fapte), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Toate acuzaţiile au fost formulate în cazul scandalului iscat pe 4 ianuarie în momentul evacuării sediului PRM.

„Cu prilejul punerii în executare silită, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat în Bucureşti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc S.P.D. şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care  le-a aruncat”, precizează procurorii.

Citeşte AICI comunicatul Parchetului

„În aceleaşi împrejurări, inculpatul a agresat fizic şi a smuls cascheta  agentului de poliţie D.M. care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe comisarul de poliţie V.M. care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, mai precizează procurorii.

Corneliu Vadim Tudor mai este acuzat că „a proferat cuvinte şi expresii” şi că „a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare”.

„Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi a produs scandal public”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat miercuri spre soluţionare Secţiei penale a  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.