CORONAVIRUS | Angajați ai Uzinei Dacia, testați pozitiv cu COVID-19. Prefectul din Argeș: ”Numărul cazurilor nu este îngrijorător”

CORONAVIRUS | Angajați ai Uzinei Dacia, testați pozitiv cu COVID-19. Prefectul din Argeș: ”Numărul cazurilor nu este îngrijorător”

Noul coronavirus a ajuns în rândul angajaților Uzinei Dacia de la Mioveni. ”Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător”, dă asigurări prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, care s-a întâlnit, joi, cu conducerea Uzinei Dacia, care i-au prezentat situația epidemiologică, precum și măsurile care au fost luate la fabrică pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Angajați ai Uzinei Dacia de la Mioveni, infectați cu noul coronavirus

Potrivit prefectului, numărul angajaților de la Dacia care au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 este mic , iar situația este monitorizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș. De asemenea, Emanuel Soare a susținut ccă Uzina Dacia este un exemplu de bune practici atunci când vine vorba despre aplicarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

“Am constatat profesionalismul cu care conducerea uzinei Dacia tratează problema punerii în practică și a verificării permanente a măsurilor de prevenire a răspândirii acestui virus. Uzina Dacia este un exemplu de bune practici în domeniul identificării de măsuri eficiente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și poate fi un model de urmat pentru alți agenți economici și instituții din țară.

Măsurile de prevenire sunt impecabile, se verifică permanent respectarea lor, se analizează situațiile apărute și sunt căutate permanent soluții noi. Nu există focare importante în cadrul uzinei, majoritatea cazurilor neavând legătură între ele, putând fi puse, cel mai probabil, pe seama răspândirii comunitare a virusului”, a transmis Emanuel Soare printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Prefecturii Argeș.

CORONAVIRUS | Angajați ai Uzinei Dacia, testați pozitiv cu COVID-19. Prefectul din Argeș: ”Numărul cazurilor nu este îngrijorător”

Prefectul județului Argeș: ”Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător. DSP monitorizează situația

În acest context, prefectul județului a subliniat importanța respectării regulilor de protecție de către angajați, atât în timpul serviciului, cât și după terminarea programului de lucru.

”Numărul cazurilor pozitive nu este îngrijorător și nu se situează la nivelul celor vehiculate în mass-media locale. Au fost discutate modalități de eficientizare a măsurilor de prevenire care trebuie avute în vedere, atât în interiorul fabricilor, cât și în exteriorul acestora, în spațiile în care se organizează transportul lucrătorilor, pentru evitarea aglomerărilor, păstrarea distanței fizice.

Direcția de Sănătate Publică este în contact permanent cu conducerea și medicii uzinei Dacia, situația fiind monitorizată constant. Am reiterat importanța intensificării campaniilor de conștientizare a angajaților cu privire la respectarea, cu strictețe, a tuturor măsurilor de prevenire, atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber, evitându-se, cu orice preț, expunerea inutilă la riscuri suplimentare de infecție cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat prefectul Emanuel Soare.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

Portrivit celor mai recente date raportate de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Argeș auu fost confirmate, până acum, 1.653 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. De altfel, Argeș este unul dintre județele unde numărul infectărilor a crescut într-un ritm alarmant în ultimele săptămâni, fiind menționat de oficiali de mai multe ori ca una din zonele unde ar putea fi impuse noi măsuri de restricții în cazul în care situația este scăpată de sub control.

România a înregistrat, joi, cel mai mare număr de noi cazuri de infectare cu coronavirus. 777 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 19.133de teste prelucrate. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor, la nivelul întregii țări a ajuns la 35.003.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.În acest moment, 261 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 a ajuns la 1.971, cu 19 noi victime înregistrate în intervalul 15 iulie, ora 10:00 – 16 iulie, ora 10:00.

În aceste condiții, Guvernul a prelungit miercuri, cu încă 30 de zile, starea de alertă pe teritoriul României. Aceasta va fi în vigoare până la data de 15 august.