CORONAVIRUS. Mii de oameni, buluc pe Aeroportul Avran Iancu din Cluj pentru a pleca la muncă în Germania / A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (VIDEO, FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mii de români au dat năvală pe Aeroportul din Cluj pentru a pleca spre Germania cu una dintre cele 12 curse charter programate joi. Parcarea din fața Aeroportului Avram Iancu a devenit neîncăpătoare, iar românii veniți din mai multe județe din Transilvania și Moldova pentru a merge la muncă în agricultură în Germania au stat “umăr la umăr” pentru a efectua formalitățile necesare plecării din țară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mii de români, buluc pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca

Mii de oameni au venit, joi, pe aeroportul din Cluj pentru a pleca la muncă în Germania. Românilor li s-au pus la dispoziție mai multe chartere care să îi ducă la muncă în Germnai însă nimeni nu știa la ce oră trebuie să plece și nici măcar destinația exactă.

Cert este că în timp ce autoritățile recomandă distanțarea socială, oamenii s-au înghesuit în aeroport.

“În interiorul aerogării s-au luat permanent absolut toate măsurile. Din păcate, organizatorii pentru cele 12 zboruri au adus dimineață la ora 7.00 aproape 1.500 de pasageri deodată, deși prima decolare a fost la ora 13.00. Pur și simplu știau că pleacă în Germania deși cele 12 zboruri pe care le avem astăzi sunt pe trei destinații: Berlin Baden-Baden și Dusseldorf”, a declarat David Ciceu, director al aeroportului din Cluj-Napoca, pentru B1 TV.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul aeroportului din Cluj-Napoca că firma organizatoare este vinovată pentu acest incident

Directorul aeroportului din Cluj-Napoca recunoaște că angajații aeroportului au fost luați prin surprindere de numărul mare de oameni care așteptau în parcare și spune că va atrage atenția firmelor care îi duc pe oameni în Germania să se organizeze mai bine pentru a evita aglomerația.

“Din păcate, acetor organizatori nu le-a păsat de pasageri. Au sosit la aeroport fără bilete și fără să știe unde pleacă. Domnul prefect a dispus poliției să ia legătura cu firma de organizare. O să luăm și noi legătura cu firma, mai ales că vom avea din nou zboruri sâmbătă și duminică, bineînțeles că nu așa multe, dar este foarte important ca și organizatorii să respecte reglementările impuse prin Ordonanțele Militare și prin alte hotărâri”, a declarat David Ciceu, director al aeroportului din Cluj-Napoca, pentru B1 TV.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jandarmii au intervenit pentru a-i despărții pe oamenii de pe Aeroportul Cluj

Până la urmă au intervenit polițiștii și i-au despărțit pe oameni, organizândui în șiruri la distanță de cel puțin un metru unul față de celălalt.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-a deschis dosar penal în urma îmbulzelii de pe Aeroportul Cluj

Mai mult, după incidentul de azi de pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, Poliția Transporturi Cluj a anunțat deschiderea unui dosar penal.

Autoritățile transmit într-un comunicat de presă că urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public au făcut demersul deschiderii unui dosar penal pentru săvârșireainfracțiuniide zădărnicirea combaterii bolilor, care va fi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca”, se arată într-un comunicat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Germania a relaxat resticțiile pentru muncitorii din sud-estul Europei

Amintim în acest context că Germaniase pregătește să iasă din carantina impusă pe fondul pandemiei decoronavirus și a relaxat restricțiile pentru muncitorii din estul Europei, deci și pentru români.

Asta cu toate că Germania a înregistrat peste 2.300dedecese la nivelul întregii țări și 113,296 de îmbolnăviri cuCOVID-19,.

Restricțiile în Germania fuseseră impuse în a doua jumătate a lunii martie și urmează să fie ridicate până la finele lunii aprilie.

Astfel, după Paștele catolic care are loc în data de 12 aprilie și după încheierea perioadei de carantină, în data de 19 aprilie, germanii vor reveni treptat la viața obișnuită.

Potrivit unui document al Ministerului de Interne, după această dată oamenii vor putea ieși din locuințe cu condiția să poarte măsști de protecție și vor fi de asemenea evitate adunările de persoane.

De asemenea, rdinul de ministru prevede că școlile și grădinițele vor fi redeschise, iar micile afaceri reluate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea