CORONAVIRUS | Șapte focare de Covid-19 în Buzău, inclusiv la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă

CORONAVIRUS | Șapte focare de Covid-19 în Buzău, inclusiv la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creștrere în județul Buzău. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de duminică, ora 13, și până luni, ora 13, alte 25 de persoane au fost identificate ca fiind purtătoare de SARS-CoV-2. De altfel, în județ sunt în acest moment șapte focare Covid-19 active.

Șapte focare de Covid-19, active în Buzău

Şapte focare COVID-19 sunt active în judeţul Buzău, printre instituţiile unde acestea au fost declarate numărându-se secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău şi Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri, a informat, luni, Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, la secţia ATI a SJU Buzău au fost confirmate cu noul coronavirus 12 persoane, iar la Căminul pentru persoane vârstnice din Costeşti sunt 11 persoane testate pozitiv.

Pe lista focarelor se mai află Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu câte trei persoane cu COVID-19, o fundaţie din comuna Cernăteşti, patru persoane cu SARS-CoV-2 și două societăţi comerciale din municipiul Buzău, unde au fost descoperite patru, respectiv cinci persoane cu acest diagnostic.

„În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului. Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ‘Sfinţii Constantin şi Elena’ Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, precizează sursa citată.

Situația epidemiei de coronavirus în județul Buzău

Luni, 10 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

-Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1581;
-Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 971;
-Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 41;
-Număr persoane în carantină la domiciliu: 467;
-Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 207;

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 25 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV- 2.
“Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, dintre care 27 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru fapte de natură economică în context COVID-19 și 23 sancțiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8.600 lei”, mai anunță Prefectura.

Ultima oră
16:36 - Boris Johnson pregătește revenirea la normalitate în Marea Britanie. Cifrele COVID, pe un trend descendent
16:24 - Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment