COVID-19. Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu / Alte 4.938, în scenariul 2

COVID-19. Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu / Alte 4.938, în scenariul 2
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Numărul unităților de învățământ în care elevii fac cursuri online (scenariul roșu) a depășit 3.600, arată informațiile centralizate vineri de Ministerul Educației.

Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu

Ministerul Educației transmite, vineri, că un număr de 3.605 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul roșu (online).

Totodată, alte 4.938 de școli sunt în Scenariul 2 (mixt).

La școală, zi de zi, mai merg doar elevii din aproximativ 9.000 de școli.

„În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

* 9.113 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

* 4.938 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

* 3.605 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.”, transmite Ministerul Educației.

Potrivit MEC, 369 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 3 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 ca urmare a ratei de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 din localitate ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Se cere redeschiderea școlilor

În contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut atingând un nou record, Asociația Școlilor Particulare contestă în instanță închiderea școlilor și a grădinițelor de către Comitetele pentru Situații de Urgență, constituite la nivel local, în contextul pandemiei de coronavirus. Asociația redeschiderea școlilor și grădinițelor ale căror cursuri au fost suspendate ca urmare a creșterii rateid e incidență a cazurilor de coronavirus.

Solicitarea se referă la toate grădinițele și școlile, indiferent că sunt de stat sau private, iar decizia a fost luată în adunare generală a ASP la care au participat reprezentanții a peste 250 unități școlare particulare din toată țara, precizează organizația.

Asociația anunță că plângerea prealabilă o să fie depusă vineri, 30 octombrie 2020, în Municipiul Cluj-Napoca și în Municipiul Brașov urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie depusă în toate județele și localitățile în care comitetele pentru situații de urgență au hotărât suspendarea cursurilor față în față din unitățile de învățământ de stat și particulare.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică