Cozi uriașe în Vama Siret, unul dintre punctele prin care intră refugiații din Ucraina

Cozi uriașe în Vama Siret, unul dintre punctele prin care intră refugiații din Ucraina
România urmează să primească luna aceasta de la Comisia Europeană primii bani pentru acoperirea cheltuielilor cu refugiații. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Vama Siret, unul dintre punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, este extrem de aglomerat marți după-amiază.

Cozi uriașe marți după-amiză în Vama Siret

Potrivit primelor informații, cozile uriașe ar fi fost provocate de o serie de probleme la procesarea documentelor, potrivit Stiripesurse.ro.

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, a trimis echipe în zonă pentru a gestiona situația.

Cele mai recente date oficiale arată că din 24 februarie și până la sfârșitul zilei 18 aprilie, prin vămile României au intrat 743.951 de cetățeni.

„În data de 18.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 76.939 de persoane, dintre care 6.602 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,1% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.733 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 1%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 976 cetăţeni ucraineni (scădere cu 26%). De la declanşarea acestei crize, până la data de 18.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 743.951 cetăţeni ucraineni”, se arată în comunicatul transmis marți dimineață de Poliția de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră