Crimele din apartamentul de la Oneşti ar mai avea un vinovat, în afară de Gheorghe Moroşan!

Crimele din apartamentul de la Oneşti ar mai avea un vinovat, în afară de Gheorghe Moroşan!

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, Chimcomplex, angajatorul muncitorilor ucişi de Gheorghe Moroşanîn apartamentul din Oneşti, a fost găsit vinovat de către ITM pentru că ar fi trimis bărbaţii în acea locuinţă fără instruire. Astfel, decesul celor doi înseamnă un „accident de muncă mortal”.

Victimele se aflau în „apartamentul groazei” din dispoziţia verbală a angajatorului. Rudele victimelor iau în calcul formularea unor plângeri penale împotriva angajatorului şi se gândesc să solicite despăgubiri şi din partea firmei. Deocamdată, rudele celor ucişi solicită despăgubiri din partea MAI şi IGPR.

Victimele primiseră doar un „ordin verbal”

Executarea lucrărilor de reparație ale instalației electrice din apartamentul proprietate al SC Chimcomplex SA Borzești de către electricianul Iștoan Silviu și lăcătușul mecanic Pătatu Dan s-a făcut în baza dispozițiilor verbale (DV) date de șeful atelierului electric inginer Ciobanu Victoria și de șeful de sector electric Ciobanu Mihai-Viorel, cu toate că în cadrul ”Atelierului electric” nu exista o listă de lucrări ce se pot executa pe baza dispozițiilor verbal.

Aceasta contravine prevederilor securității și sănătății în muncă. Instruirea este insuficientă în sensul că la efectuarea unor lucrări care nu se execută în mod curent și care presupun apariția de noi riscuri nu s-au luat măsuri printr-o instruire suplimentară”, se spune în documentul emis de ITM Bacău, citat de Evenimentul zilei.

Istoricul crimelor de la Oneşti

Reamintim că, în data de 1 martie 2021, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Bărbatul i-a ucis cu un cuţit. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Ultima oră
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
16:15 - România a pierdut rușinos al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Ce șanse mai au tricolorii pentru calificarea în sferturi
15:45 - Mister pe plaja din Eforie. Uite cum a apărut un bărbat pe nisip. Imaginea care a devenit virală