Cristian Bușoi: Era bine ca Opoziția să facă corp comun în soluția pentru înființarea RADET 2, nu să fie divizată

Cristian Bușoi: Era bine ca Opoziția să facă corp comun în soluția pentru înființarea RADET 2, nu să fie divizată

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, susține că reprezentanții Opoziției trebuiau să facă corp comun pe proiectul înființării RADET2.

”Nu am asumat niciodată și nu caut să asum rolul de portavoce a Opoziției din București. Cred însă că este nevoie de un mesaj din partea PNL către partidele de opoziție, de a susține o soluție pentru sistemul de termoficare din Capitală.

Administrația PSD-Firea trebuie să plătească și va plăti pentru prostiile pe care le-a făcut și în legătură cu termoficarea și companiile ilegale însă, acum, Opoziția este divizată fără sens.

Ar fi fost nevoie, mai mult ca niciodată, ca Opoziția să facă corp comun pe proiectul înființării RADET2 sau Termoenergetica, firmă nouă, cu management depolitizat, care să atragă fondurile UE disponibile pentru modernizarea RADET”, a susținut Bușoi.

Acesta a mai precizat că administrația PSD a preluat de la PNL ideea de înființare a Termoenergetica. Este vorba despre un proiect pe care liberalii au susținut-o încă din 2016.

”Faptul că astăzi, după trei ani, în care a acționat prost, administrația PSD-Firea preia ideea PNL și face ceea ce trebuia să facă de mult, anume înființarea Termoenergetica, este o confirmare, foarte târzie, că ceea ce PNL a susținut era corect.

Ca președinte al PNL București și ca liberal care a schițat proiectul Termoenergetica și l-a susținut încă din precampania din 2016, consider că este o soluție concretă pe care PNL, chiar și în Opoziție, o dă Capitalei.

Este un proiect pentru care, sunt convins, că și USR putea lesne să aibă o opinie obiectivă, deoarece este necesar și urgent. Este un proiect pe care Opoziția îl putea susține și asuma împreună, ca soluție dată bucureștenilor pentru o problemă majoră.

Trebuie înțeles un lucru clar: administrația PSD-Firea este vinovată până peste cap de falimentul așteptat al RADET, de insolvența care a creat numai probleme, de politizarea managementului, de înființarea unor companii declarate ilegale de către Instanță.

Cu toate acestea, PNL înțelege să fie parte a soluției pentru termoficarea din București”, a mai precizat Cristian Bușoi.