Cristian Tudor Popescu, despre condamnările în cazul Colectiv: „Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți”

Cristian Tudor Popescu, despre condamnările în cazul Colectiv: „Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți”
Cristian Tudor Popescu, despre condamnările în cazul Colectiv: „Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți”. Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Instanța i-a interzis, vreme de 5 ani, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu este rovoltat, având în vedere că decizia finală a fost luată abia după șase ani după incendiul devastator din București.

CTP: Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți

„Măcar atât! Acești ani pentru a li se scădea pedepsele, pentru că acesta e rezultatul, Piedone a ajuns de la 8 ani și ceva la 4.  Legătura dintre cei care au suferit de pe urma tragediei, rude, prieteni, apropiați, această legătură a fost diluată și micșorată în timp.

Ar fi trebuit ca această sentință să fie pronunțată atunci, în primul an! Asta pentru a se putea face o legătură mentală. Acum au trecut 6 ani și jumătate, iar oamenii sunt uitători”, a precizat Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.

„Domnul Piedone pleacă acum din post, deși iată că merita o pedeapsă.  Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți. (…) A primit doar patru ani, sărăcuțul…

Deja Piedone a câștigat, a câștigat 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să stea în închisoare. El a trăit bine-mersi în această perioadă.

Ar trebui să dea socoteală de ce au amânat (n. r.: se referea la judecători și decizia finală).

Știți de ce le-au dat pedepse mai mici? Pentru că au trecut șase ani de jumătate. Au trecut din cauza justiției române. Pedepsele acestea nu puteau fi date după acea tragedie, pentru că ar fi scandalizat opinia publică. Acesta e modul în care funcționează justiția română”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe