CTP: „Mihai Pacepa, cu poză, pe gardul Cireșarilor. Ce mama dracului caută Pacepa acolo? / Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o s-o fac eu!”

CTP: „Mihai Pacepa, cu poză, pe gardul Cireșarilor. Ce mama dracului caută Pacepa acolo? / Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o s-o fac eu!”
Cristian Tudor Popescu. Foto: Captură Video: Digi24HD / YouTube

Cristian Tudor Popescu e din nou revoltat și are și motive: pe gardul unui parc din Sectorul 1 al Capitalei au fost puse 9 panouri despre istoria urbanistică a Bucureștiului, numai că în trei dintre ele sunt lăudate niște slugi ale fostei Securități și vechiului regim comunist. „Deocamdată, am scris. Dacă însă autoritățile, ministerul Educației, Primăria, nu dau jos mizeriile astea, o s-o fac eu”, a notat gazetarul.

Comuniști și securiști, lăudați în panouri de informare pe gardul unui parc

„Trec pe lângă vechiul parc al Copiilor, „Cireșarii”, din sectorul 1, oarecum renovat în ultimele luni și redeschis după îndelungi pertractări între ministerul Educației și Primăria sect. 1. Ceva îmi zgârie colțul ochiului: Ion Mihai Pacepa, cu poză. Pe gardul Cireșarilor. Ce?! Ce mama dracului caută Pacepa acolo?”, își începe Cristian Tudor Popescu postarea de pe Facebook.

Pe trei dintre cele nouă panouri sunt afișați Ion Mihai Pacepa, Eugen Barbu și Ștefan Foriș.

Cristian Tudor Popescu a precizat că dacă autoritățile nu dau jos aceste panouri, o va face el.

Într-un comentariu la postare, Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a precizat: „Primăria Sectorului 1 nu și-a dat acordul pentru așa ceva. Probabil ministerul Educației. Poliția locală va face verificări”.

Mihai Pacepa, Eugen Barbu și Ștefan Foriș, lăudați în panouri puse pe gardul parcului Cireșarii

Despre Pacepa se precizează pe panou: „În 1936, tatăl generalului de Securitate Ion Mihai Pacepa a construit în str. Vasile Gherghel nr. 93 o casă cu două etaje – un etaj pentru domnia sa (sic!) și unul pentru fiu. Statul român i-a confiscat proprietățile lui I.M. Pacepa și l-a condamnat la moarte în contumacie. Pacepa a fost cel mai înalt oficial al Pactului de la Varșovia care a trecut de partea Occidentului, care timp de 11 ani, până în 1989, a contribuit substanțial la neutralizarea acțiunilor de spionaj și de diversiune îndreptate împotriva NATO și a Uniunii Europene”.

„Lăsând la o parte nătângia de la urmă – în anii `80 exista Comunitatea Economică Europeană, pe scurt Piața Comună, nicidecum Uniunea Europeană, înființată în 1993 – prezentarea ca erou anticomunist a lui Pacepa este o dezinformare revoltătoare. Individul a condus ani în șir programul de propagandă ceaușistă în Occident, fiind și lacheul însărcinat cu achiziții de produse de lux din Vest pentru Elena Ceaușescu. Este un dezertor în uniformă de general, un trădător al Securității pe care a servit-o cu zel timp de decenii, fiind recompensat pe măsură. Ce e ăsta, un „părinte de Cireșari”, pe care să-l vadă copiii pe gard?”, a continuat gazetarul.

Pe un alt panou e prezentat Eugen Barbu ca fiind autorul romanului ”Groapa”. Nu e menționat nimic, în schimb, de faptul că acesta a fost „tartorul propagandei național-socialiste a lui Ceaușescu, antioccidental feroce și portavoce a Securității”.

Iar pe un alt panou e Ștefan Foriș, „secretar general al PCR, omorât cu ranga de comuniștii lui. Așa e și scris: „Ștefan Foriș – politică cu ranga”. Ce treabă au copiii cu acest bolșevic beznicios, ce să înțeleagă din prezența lui în parcul lor? Să-l ia drept tată spiritual?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”