CTP: Numirea lui Bogdan Olteanu la BNR a fost un trafic de influență ordinar, un gest contra bunului simț

CTP: Numirea lui Bogdan Olteanu la BNR a fost un trafic de influență ordinar, un gest contra bunului simț
foto: jurnalistii.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu și despre faptul că acesta din urmă a fost condamnat la arest la domiciliu pentru 30 de zile, sub acuzația de trafic de influență, potrivit digi24.ro.

"Numirea lui ca viceguvernator BNR a fost făcută într-un mod similar acelui așa zis ziarist (n.red Liviu Mihaiu) în funcția de guvernator al Deltei. Nu trebuie să ajungă niciodată acolo. A fost un gest împotriva bunului simț. Un trafic de influență ordinar faptul că acest domn a ajuns acolo. Este vorba despre unul dintre cei mai performanți impostori din politica românescă din ultimii 15 ani. A fost parașutat la BNR fără să aibă cea mai mică leg cu Banca Națională, fără nicio pregătire. I-a fost oferită această funcție în compensație pentru pierderea postului de președinte al Camerei Deputaților.

Îmi amintesc sforțările supraomenești ale lui Antonescu de a justifica această numire picată de nicăieri cu harzbobul din cer. BNR și isărescu au acceptat această parașutare lipsită de orice justificare, au acceptat din punct de vedere politic. Nu mă miră absolut deloc ceea ce aud. Faptul că a făcut parte dintre bebelușii lui SOV, bebelușii erau supranumiți cei care ajungea în Deltă la Sorin Ovidiu Vîntu pentru diverse discuții privind traficul de influență. E o listă lungă de nume, și nu mă mir că domnul Olteanu se găsește printre ele.

Numirea acelui așa zis ziarist a fost stipefiantă a fost realizată cu concursul amicului domnului Olteanu, și anume domnul Tăriceanu, dacă nu mă înșel cercetat penal chiar azi.

Mi-a rămas în memorie un atac uluitor, într-o emisiune cu Emil Hurezeanu, când domnul Olteanu s-a lansat într-un soi de diatribă naționalistă de tip Vadim Tudor împotriva NATO și SUA, lăsându-ne cu gura căscată și pe mine și pe Hurezeanu și pe oficialii americani, care nu știau ce l-a apucat pe acest domn. Cam astea sunt realizările importantului Olteanu", a apreciat Cristian Tudor Popescu.

Ultima oră
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia