CTP: Sunt destui români care cred că au întrebat după vizita vicepreședintei SUA: „Da’ vizili, când ne ridică vizili? Dar nește ulei de floarea-soarelui n-a dat?”

CTP: Sunt destui români care cred că au întrebat după vizita vicepreședintei SUA: „Da' vizili, când ne ridică vizili? Dar nește ulei de floarea-soarelui n-a dat?”
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat atitudinea unor români care au considerat că vizita vicepreședintei SUA, Kamala Harris, în țara noastră trebuia să le aducă niște avantaje materiale.

CTP, despre cum au văzut unii vizita lui Harris în România

„Sunt destui cetățeni români care cred că au întrebat un singur lucru după vizita doamnei Kamala Harris, vicepreședintele SUA, în România: Da’ vizili, când ne ridică vizili? Ei vor să se ridice vizele pentru America. De ce? Pentru ca să poată fugi mai repede și mai ușor, din România în America, la „un caz de situație”. Păi, nu? De ce se fac pașapoarte acum în avalanșă și se scoate valută de la bancă și așa mai departe. De ce oare?

Sau măcar să întrebe: Domnule, dar nește ulei de floarea-soarelui n-a dat și doamna Harris, dacă tot a venit pe aici? Că uite, nu se mai găsește. Adică, ceva, să fi dat ceva și ea! Eu știu, măcar să fi spus că mai aduce niște soldați față de ăștia care sunt. Mai mulți! Să ne apere mai mulți”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Harris, în România: Vom apăra fiecare centimetru din NATO

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a venit vineri în București pentru a le transmite românilor că SUA sunt ferme în angajamentele pe care și l-au asumat în cadrul NATO.

„Angajamentul SUA față de Articolul 5 e absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm. Un atac împotriva unei țări NATO e un atac împotriva tuturor țărilor NATO. Cum a spus și președintele Biden, vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. (…) Demonstrăm angajamentul SUA față de securitatea României, am trimis de curând 1.000 de trupe în România”, a spus Kamala Harris, într-o confeirnță de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

Harris a mai declarat că președintele rus Vladimir Putin nu a arătat nicio intenție de dialog, ci doar minciuni, dezinformare și activități de agresiune, iar sancțiunile impuse Rusiei după invazia în Ucraina chiar funcționează.

De asemenea, vicepreședinta SUA a mulțumit românilor pentru că i-a ajutat și-i ajută pe refugiații ucraineni.

Urmăriți B1TV.ro și pe