Cum arăta Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, în tinerețe

Cum arăta Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, în tinerețe

Elena Ceaușescu s-a născut pe 7 ianuarie 1916, într-o familie săracă în satul Petrești din regiunea Dâmbovița. Soția dictatorului a absolvit doar patru clase și primise în sat porecla de ”Păsărica”, iar când avea 17 ani a fost chemată în București de fratele ei mai mare, Gheorghe (zis și Gogu) Petrescu.

Cum arăta Elena Ceaușescu în tinerețe

Cu Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit la o petrecere a breslelor muncitorilor din București, în Ferentari. Atunci a fost aleasă ”Regina Muncii”, după ce a reușit să vândă cele mai multe cărți poștale. Principalul său cumpărător a fostNicolae Ceaușescu, care a cucerit-o cu gestul său.

Cei doi s-au căsătorit în data de 23 decembrie 1945 și au fost nedespărțiți până când moartea i-a despărțit, de Crăciun, în anul 1989, când au fost condamnați la moarte și executați.

Elena Ceaușescu a venit la București pe când avea 17 ani. Aceasta a fost angajată ca muncitoare necalificată într-un laborator de pastile. Ulterior, aceasta s-a angajat ca „cusătoreasă începătoare” la fabriva „Lantex”.

Elena Ceaușescu s-a născut într-o familie modestă, în comuna Petrești, județul Dâmbovița. La fel ca și soțul său Nicolae Ceaușescu, Elena și-a trăit copilăria și adolescența într-un mediu sărac.

Detalii neștiute din biografia Elenei Ceaușescu

Cu multe greșeli gramaticale, Elena Ceaușescu și-a scris autobiografia pe care a dat-o ulterior partidului.

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut” este o parte din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu.

Marea controversă vine din fapul că data de naștere a Elenei Ceaușescu, născută Lenuța Petrescu, a fost ulterior schimbată, odată ce aceasta a decis să își unească destinul cu fostul dictator. Se spune că Lenuței Petrescu i s-au schimbat, la căsătorie și datele de naștere. Din Lenuța a devenit Elena, iar anul nașterii a fost trecut ca 1916, nu 1919. În prezent, în arhiva Primăriei Petrești, Elena Ceaușescu figurează cu numele „Elena”, nu „Lenuța”, iar anul nașterii este 1919, nu 1916. Motivul schimbărilor nu este cunoscut cu exactitate.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său